r
Nosalty Logó

Újházi tyúkleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manci Szabó
Újházi tyúkleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2769 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 347 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    7107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    487 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    1103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    10069 micro
  • β-karotin
    28222 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    9163 micro
Összesen 2769 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk.
  2. Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).
  3. A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz.
  4. Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.
  5. A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, a nagyobb csontokat és a bőrét eltávolítjuk, forró levest merünk rá, és melegen tartjuk.
  6. A levesben főtt zöldségeket deszkára emeljük, vékony hasábokra vágjuk, a külön lábasban párolt zöldségekhez adjuk. (A kelkáposztát, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt.)
  7. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.
  8. Egy mély levesestálat forró vízzel kiöblítünk, azaz előmelegítjük, beletesszük a húsdarabokat, a tésztát, a zöldségeket, és rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 165
  • 7 napos nézettség: 594
  • Össznézettség: 81843
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Ajánló

Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti a leveseket, hiszen ez a levesek királya.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Újházi tyúkleves
Manci Szabó 31 recept

Hogyha nagyon finom egytálételt szeretnél készíteni és elbűvölni a családot, akkor ezt a levest kell megfőznöd. Szerintem ez a levesek királya....

Hozzászólások

Manci Szabó

Mikor kerül ki a f?oldalra??

Miss Lemon

Kedves Manci Szabó! A hozzávalók közül hiányzik a víz mennyisége. A receptszerkeszt?k e-mailben értesítik ilyenkor a szakácsot, hogy pótolja a mennyiséget. Ha ez megvan, akkor 1-2 napon belül aktiválják is a receptet. Üdv: Kata

Manci Szabó

Köszönöm..írtam, hogy annyi vizet kell ráönteni amennyi jócskán ellepi a tyúkot. Ez kb. 5 liter lehet...

Manci Szabó

Már írtam emailt is ...mi az oka, hogy még mindig nem került ki a receptem a f?oldalra???

Miss Lemon

A receptet még a szerkeszt?k átnézik, holnap kés? délel?tt fog kikerülni az oldalra. Szép napot! Kata

Manci Szabó

Köszi Kata!! :-) Annyira jól sikerült, ezért nem értettem a dolgot...

Manci Szabó

Remélem, hogy sokan elkészítitek ezt a királyi egy tál ételt, mert szerintem mindenki szeretni fogja!! :-)

Greg

Igen. Ez már levesnek, húslevesnek, Újházy húslevesnek mondható. Igazi remekm?.

Manci Szabó

Köszönöm szépen..igyekeztem :-)

handog

Amindenit! Nagyon jól néz ki!

Manci Szabó

Köszönöm szépen..van egy szuper f?z?-csoportom.. a címe Mit f?zzünk ma? ha érdekel szívesen látlak ott is :-)

handog

Köszönöm Mancikám, de már régen tagotok vagyok: Katalin Handó.

Manci Szabó

:-)

Manci Szabó

Köszönöm szépen!! :-)

Manci Szabó

Angolra is fordították már ...most hallottam....szuper.....

Törölt felhasználó

Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok,hajrá Fidesz-KDNP, hajrá Dr. Orbán Viktor!

gyulak

Újházy nevét eredetileg y-nal írják. Nem igazán ez az eredeti recept, mert az eredetileg kakasból készül, és galambot is szoktak hozzáadni, hiányzik bel?le a kakas taréj, és a kakashere is. Azonkívül kisebb darabokra kell vágni a kakast. Ha már Újházy tyúkhúslevesnek nevezi, legalább az eredeti receptet töltse fel ide.

Katalin 1951

Tyúkhúslevesnek kiváló,de nem Újházi!Újházi Ede levesét kappanból f?zték,az eredeti recept szerint,majd kakasból,de nem tyúkból.Persze,mostmár nincs lehet?ség kappant beszerezni,de az eredeti receptet igen.Ett?l függetlenül nagyon jó ez a húsleves recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek