r
Nosalty Logó

Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal

NS
Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülökhöz

A fánkhoz

2457
Kalória
101.6g
Fehérje
135.7g
Szénhidrát
165.9g
Zsír
453.7g
Víz
371.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
20g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csülökhöz

A fánkhoz

Összesen 2457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csülökhöz

A fánkhoz

Összesen 9824 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csülökhöz

A fánkhoz

Összesen 228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 2457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.2 g

Zsír

  • Összesen
    663.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    289 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11445.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    515 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    4717 mg
  • Nátrium
    3904 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    542.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1814.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    132 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 9824 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A csülökhöz

  1. A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
  2. Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.
  3. A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
  4. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
  5. Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.
  7. Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 300 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A Vidék ízei receptújságból van az ötlet! A csülköt, mielőtt a sütőzacskóba tennénk, hosszában vagdossuk be, hogy a ízek összeérjenek, ne legyen sótlan a belseje. A mártás igazán finom, de a csülök is zsírt enged, én úgy csináltam, hogy a mártást külön edénybe öntöttem, és hűtőbe tettem, másnap leszedtem a felesleges zsírt, felovasztottam a mártást, és ráöntöttem a csülökre. A fánkot bő, forró olajban süssük, mikor beletettük az olajba, tegyük lassú tűzre, fedő alatt süssük, ha piros megfordítjuk, levesszük a fedőt, és erős lángon süssük tovább. A végén még a fánkokra reszelhetünk trappista sajtot. Az biztos, hogy nagyon laktató így együtt, de nagyon finom is, érdemes kipróbálni. És végül a mártásból a fánkokra is önthetünk, jó ízű lesz tőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek