Nosalty Logó

Pék csülök Gelevától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Geleva
Pék csülök Gelevától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4191 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 700 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.1 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5804.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    793 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    3469 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    674 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 4191 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköket alapos tisztítás után kicsontozzuk (azon a részén kezdjük, ahol a csonttal csak a bőr érintkezik). Majd tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk, a bőrét 2 cm-ként bevágjuk.
  2. A darabokat sózzuk, borsozzuk és alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagymával és a bőr nélküli részeket megszórjuk ételízesítővel. Hűtőben pihentetjük pár órát, vagy előző este előkészítjük.
  3. Mélyebb tepsibe rendezzük a húsokat bőrével lefelé, mellétesszük a zsírt vagy olajat öntünk alá. 2-3 hagymát, a paprikát, almát 4-6 részre daraboljuk és 8-10 gerezd fokhagymával közé szórjuk. Megszórjuk kevés őrölt köménnyel és majorannával, esetleg kevés szódabikarbónával (ez elősegíti a hús puhulását). 1-1,5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával. 2-2,5 órát hagyjuk sülni 180 fokon. Ezalatt egyszer, kétszer megfordítjuk a húsokat.
  4. A meghámozott krumplit keskeny hasábokra vágjuk, a maradék hagymát 6-8 felé szeljük. Jól összekeverjük a krumplival, a maradék fokhagyma gerezdekkel és kevés ételízesítővel. Másik, mélyebb tepsibe egyengetjük, meglocsoljuk a sülő hús szaftjával és betesszük sülni a sütő aljára. Néha óvatosan átkeverjük. Át is állíthatjuk légkeverésre, ha olyan tűzhelyünk van. A krumplit így, kicsit pirosasra, ropogósabbra sütjük.
  5. Miközben sülnek, a húsról levesszük a fóliát, többször meglocsoljuk sörrel vagy tejjel, így szép színű és ropogós lesz a bőre. Amikor mindkettő elkészült, a husikat rátesszük a krumplira, egy kis szafttal meglocsoljuk és visszatesszük 5-10 percre a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 45528
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Házi savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Van amikor egészben sütöm a csülköket addig, amíg a csontot nem tudom elfordítani. Akkor kiveszem a csontot, a húst feldarabolom és a csonttal érintkező résszel lefelé sütöm még, takarás nélkül, csak pirítási folyamatban, időnként meglocsolva sörrel vagy tejjel. Így hosszabb a sütési idő, erősebben kell fűszerezni, hogy jól átjárja mindenhol. Nagyon finom és laktató, előtte csak könnyű leves ajánlott.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Geleva-Éva! Köszönöm ezt a Pék csülök receptet. Nagyon guszta , finom és laktató étel...:) Még ha tart egy darabig ez a télies id?, belefér, hogy elkészítsem. :) Bár azért a tavaszt várom, most már annak van/lenne az ideje.. :-D A csülök akkor is felséges lesz!! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Remélem nektek is ízleni fog, mert tényleg nagyon finom. A családom szerint, nem egy kimondottan fogyis kaja, de ennyit megér néha. :) Ahogy most az id?járás alakult, még simán belefér... a férjem 25 óra alatt ért haza 50 km távolságról az hóvihar miatt. Menekültkén, egy Id?sek Otthonában töltötte az éjszakát csütörtökön és csak péntek este ért haza. Igaz, akkor is csak 5-6 stoppal a járható utak felé, mert már nagyon elege volt a várakozásból. :( Ennyit a mi szép reményeinkr?l, hogy végre jön a tavasz...:) Jó sütést-f?zést, nagyon szép id?t! Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Az nem semmi volt :( ,- ? is szétidegeskedte magát, meg Te is. Még ha lehetett is telefon kapcsolat köztetek, azért mégis más...- még jó, hogy meleg helyen, fedél volt a feje felett, tudott éjszakázni. Micsoda agyrém!!!! ez az id?, de hát, akkor is remélni kell a Tavaszt, és hogy a Tél Utolsó akarnoksága-zsarnoksága most mutatkozott meg ez idényben utoljára...:) :) Húsvétkor nem szeretnék már hóban fürdeni, locsoljanak csak kölnivel a fiúk :), - nem beszélve arról, hogy már ideje lenne a magokat is elvetni, aztán meg leshetünk, ha nagyon elcsúszik, mi lesz és mikorra bel?le,na és az áraikat is...:(:( Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Bató Edit

Ehhez nem is tudok mit írni, csodás és ínycsiklandozó! Ráadásul imádjuk, én is szívesen készítem a családomnak. E.

Geleva

Kedves Editkém! Mi is szeretjük, f?leg így , hogy kicsit ropis a krumpli, és nagyon finom házi (csíp?s) savanyúsággal.:) Ajánlanék egy nagyon finom nasinak való popcorn-t (már gondolkodom, hogyan lehetne házilag is megoldani). Nálunk lehet kapni id?nként és sajnos nem minden boltban egy: TOP of the POP microwawe popcorn, HOT PEPPER néven egy nagyon finom kukoricát. Azt hiszem a Mogyi termékek között is van ilyen. Azt kóstold meg, ha van lehet?séged, szerintem nagggyyyon jóóóó!!! :) Puszi, Éva

Bató Edit

Hmm, az biztos fincsi lehet, keresni fogom a boltban. Mogyit pedig szoktam venni, de ezt a fajtát még nem fedeztem fel. (csak attól félek, hogy rá fogok kattanni, kukorica és még csíp?s is, nyami!) :))) Aranyos vagy, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Házilag talán: jól meg kellene ?rölni a chilit, vajjal v. olajjal pici sóval kikeverni és beleforgatni a kukorica szemeket, majd úgy pattogtatni. Régen Nagymamám az öreg sparhelten, egy tepsiben készítette, folyamatosan rázogatta a forró platni felett és úgy emlékszem ízesítette házi vajjal és sóval. Nem tudom ettél-e ilyet, de nagyon finom volt úgy is. Puszi és szép napot! Edit

veinhardt

Szerintem felesleges alá még zsiradékot tenni! S?t, ha a b?rével felfelé tesszük a húsokat, akkor nem szárad majd ki. A végén rá lehet pirítani. Nekünk így jött be! Bár ez a süt?t?l és mi egymástól is függ!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek