r
Nosalty Logó

Pék csülök Gelevától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Geleva
Pék csülök Gelevától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.1 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5804.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    793 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    3469 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    674 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 4191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköket alapos tisztítás után kicsontozzuk (azon a részén kezdjük, ahol a csonttal csak a bőr érintkezik). Majd tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk, a bőrét 2 cm-ként bevágjuk.
  2. A darabokat sózzuk, borsozzuk és alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagymával és a bőr nélküli részeket megszórjuk ételízesítővel. Hűtőben pihentetjük pár órát, vagy előző este előkészítjük.
  3. Mélyebb tepsibe rendezzük a húsokat bőrével lefelé, mellétesszük a zsírt vagy olajat öntünk alá. 2-3 hagymát, a paprikát, almát 4-6 részre daraboljuk és 8-10 gerezd fokhagymával közé szórjuk. Megszórjuk kevés őrölt köménnyel és majorannával, esetleg kevés szódabikarbónával (ez elősegíti a hús puhulását). 1-1,5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával. 2-2,5 órát hagyjuk sülni 180 fokon. Ezalatt egyszer, kétszer megfordítjuk a húsokat.
  4. A meghámozott krumplit keskeny hasábokra vágjuk, a maradék hagymát 6-8 felé szeljük. Jól összekeverjük a krumplival, a maradék fokhagyma gerezdekkel és kevés ételízesítővel. Másik, mélyebb tepsibe egyengetjük, meglocsoljuk a sülő hús szaftjával és betesszük sülni a sütő aljára. Néha óvatosan átkeverjük. Át is állíthatjuk légkeverésre, ha olyan tűzhelyünk van. A krumplit így, kicsit pirosasra, ropogósabbra sütjük.
  5. Miközben sülnek, a húsról levesszük a fóliát, többször meglocsoljuk sörrel vagy tejjel, így szép színű és ropogós lesz a bőre. Amikor mindkettő elkészült, a husikat rátesszük a krumplira, egy kis szafttal meglocsoljuk és visszatesszük 5-10 percre a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 51551
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Házi savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van amikor egészben sütöm a csülköket addig, amíg a csontot nem tudom elfordítani. Akkor kiveszem a csontot, a húst feldarabolom és a csonttal érintkező résszel lefelé sütöm még, takarás nélkül, csak pirítási folyamatban, időnként meglocsolva sörrel vagy tejjel. Így hosszabb a sütési idő, erősebben kell fűszerezni, hogy jól átjárja mindenhol. Nagyon finom és laktató, előtte csak könnyű leves ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...