adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
250
Kalória
16.5g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
750g
Víz
327.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
250
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1200g pacal1020 kcal
-
1000g marhacsont0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
150g pepperoni33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22g só0 kcal
-
7000g víz0 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
200g tojássárgája644 kcal
Összesen
2978
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
28
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1296.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 750 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 423 micro
-
β-karotin 1027 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
250
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198.2 g
Zsír
-
Összesen 195.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 3929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15559.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 2052 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 2298 mg
-
Nátrium 10490 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 8999.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2592 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 4121 mg
-
Retinol - A vitamin: 1347 micro
-
α-karotin 5075 micro
-
β-karotin 12328 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2583 micro
Összesen
2978
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
28
kcal
Elkészítés
- A megmosott marhacsontokat 4 l vízben főni tesszük.
- A jól megmosott marhapacalt leforrázzuk, lehűtjük és felcsíkozzuk (félcenti széles, 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen).
- Meghámozzuk a zöldségeket, a fej fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, felkarikázzuk az ecetes pepperonit.
- Amikor a csontok megfőttek, kivesszük (ha van bennük velő, kiütögetjük, pirítóssal, csipetnyi sóval, borssal megesszük), a levesbe tesszük a felcsíkozott pacalt, zöldségeket, fokhagymát, pepperonit, feleresztjük a többi vízzel, és kicsi tűzön tovább főzzük.
- Fél óra elteltével a főtt zöldségeket kiszedjük, villával alaposan szétzúzzuk, és visszatesszük a levesbe.
- További egy-másfél óra elteltével hozzáadjuk az ecetet, sót, borsot, cukrot és a pamutmadzaggal megkötött lestyánleveleket.
- Negyed órányit főzzük, ezalatt elkeverjük a tejfölt a tojássárgákkal.
- A tüzet lezárjuk, a lestyánköteget kivesszük, majd a forró lével fokozatosan felhígítjuk a tojásos tejfölt, aztán hozzáadjuk a leveshez. (Ezután többé nem forralható a csorba, mert a tojássárgája megtúrósodik!)
- Erős paprikával, kovászos kenyérrel, muzsdéjjel tálaljuk. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 250 p
Ha valaki Erdélyben jár, két ételt ne hagyjon ki: a miccset és a pacallevest. Ez utóbbi receptjét osztom meg... ahogy én készítem.