r
Nosalty Logó

Eredeti pacalcsorba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gourmand
Eredeti pacalcsorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15559.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    10490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    8999.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    4121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1347 micro
  • α-karotin
    5075 micro
  • β-karotin
    12328 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 2978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott marhacsontokat 4 l vízben főni tesszük.
  2. A jól megmosott marhapacalt leforrázzuk, lehűtjük és felcsíkozzuk (félcenti széles, 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen).
  3. Meghámozzuk a zöldségeket, a fej fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, felkarikázzuk az ecetes pepperonit.
  4. Amikor a csontok megfőttek, kivesszük (ha van bennük velő, kiütögetjük, pirítóssal, csipetnyi sóval, borssal megesszük), a levesbe tesszük a felcsíkozott pacalt, zöldségeket, fokhagymát, pepperonit, feleresztjük a többi vízzel, és kicsi tűzön tovább főzzük.
  5. Fél óra elteltével a főtt zöldségeket kiszedjük, villával alaposan szétzúzzuk, és visszatesszük a levesbe.
  6. További egy-másfél óra elteltével hozzáadjuk az ecetet, sót, borsot, cukrot és a pamutmadzaggal megkötött lestyánleveleket.
  7. Negyed órányit főzzük, ezalatt elkeverjük a tejfölt a tojássárgákkal.
  8. A tüzet lezárjuk, a lestyánköteget kivesszük, majd a forró lével fokozatosan felhígítjuk a tojásos tejfölt, aztán hozzáadjuk a leveshez. (Ezután többé nem forralható a csorba, mert a tojássárgája megtúrósodik!)
  9. Erős paprikával, kovászos kenyérrel, muzsdéjjel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 23231
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti pacalcsorba
Gourmand 34 recept

Ha valaki Erdélyben jár, két ételt ne hagyjon ki: a miccset és a pacallevest. Ez utóbbi receptjét osztom meg... ahogy én készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek