r
Nosalty Logó

Rumford leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Rumford leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5623.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    4237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 1534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót megmossuk, majd a leveshez adjuk, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megsütjük. A szalonnát kivesszük, a visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott hagymát.
  3. A sárgarépát, zellert, pórét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a hagymával együtt a leveshez adjuk. További 25 percig főzzük. A levest sűrű szitán átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
  4. A levest ismét felfőzzük, hozzáadjuk a szalonnát, az átmosott árpagyöngyöt és a kockákra vágott burgonyát. Sóval ízesítjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 25 perc alatt készre főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk még kevés forró levessel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16378
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy amerikai gyökerekkel rendelkező, bajor gróf találta fel 1795-ben, Münchenben ezt az olcsó és laktató levest, amelynek később sikerült felkerülnie a szegények asztaláról a felső réteg szépen megterített asztalára is. A sárgaborsó a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő, növényi ételkészítmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek