Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babéros csirkemájleves

Babéros csirkemájleves
Babéros csirkemájleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg Frank Júlia receptje (cukros változatban). Amikor rátaláltam erre a receptre, félve főztem meg először, nem tudtam mi lesz belőle, idegen volt nekem a máj a levesben. De rögtön olyan kedvenc lett a családban, hogy a lányom minden ünnepre, még a szülinapjára is évekig ezt kérte főzni :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyökeret és a répát megtisztítjuk és vékonyka csíkokra vágjuk.
  2. Feltesszük főni kb. 8dl vízben a zöldségeket, a gombát, beltesszük a leveskockákat és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Forrás után 10 percig főzzük.
  3. Közben a csirkemájat csíkokra vágjuk. A tejfölt a keményítővel simára keverjük, borsozzuk, megszórjuk a  majoránnával, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe.
  4. Ezután azonnal beletesszük a csirkemájcsíkokat is és folyamatosan kevergetve, kis lángon még 10 percig forraljuk.
  5. Végül beleszórjuk a megmosott és finomra aprított kaprot, csipetnyi sóval és néhány csepp édesítővel, citromlével ízesítjük, de már nem forraljuk. A tűzről lehúzva, fedő alatt hagyjuk állni néhány percig. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórjuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 267
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás májleves, tejfölös gombaleves csirkemájjal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2013-03-17 18:38

Ezt a receptet én F.Horváth Ilona Szakácskonyvében találtam,néhány apró kulombségtol eltekintve teljesen azonos a két recept. Mai levesunk ez volt,annyit változtattam az elkészítésen,hogy kihagytam a leveskockát.

pankota
Pankota / pankota Mon, 2013-03-18 16:27

Én Frank Júlia receptjének tudom, de azt hiszem, a sikere nem ezen múlik :)
Persze, van aki nem használ leveskockát, anélkül is el lehet készíteni, ugyanolyan finomra fűszerezni :)

Mucika58
Mucika58 Sat, 2012-03-24 09:38

Szia Pankota :)
El készítettem ezt alevest :) finom volt ,és megtartom a repertuálomban :))

Sunikoca
Sunikoca Tue, 2012-02-14 20:34

Elkészítettem, annyi módosítással, hogy libanyakból készítettem az alaplevet, és barna csiperkét valamint pulykamájat használtam. Így is finom :-)
Ezt máskor is elkészítem!

pankota
Pankota / pankota Tue, 2012-02-14 21:02

Akkor Te jelentősen tovább fejlesztetted, de biztosan nagyon finom lett úgy is :) Örülök, hogy nekem sikerült hozzá adni az alapötletet :)

312
csirkemáj 25 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
gombakonzerv 20 dkg
tejföl 350 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 3 csepp
petrezselyem 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
édesítőszer 1 teáskanál
majoranna 1 kk
babérlevél 5 db
kapor 0 ízlés szerint
víz 1.5 l