r
Nosalty Logó

Kukó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Összesen 1580 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Összesen 6314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    2403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3493 micro
Összesen 1580 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    496.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    10935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20769.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    901 mg
  • Kálcium
    2618 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    6797 mg
  • Nátrium
    9613 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    3969.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    3861 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    1896 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1795 micro
  • Kolin:
    6736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13973 micro
Összesen 6314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Elkészítés

A kukók töltelékéhez

  1. A tüdőt és a szívet megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (A tüdőről a nagyobb porcokat, hörgőket levágjuk, a szívről levágjuk a szívbillentyűket – „kutyafüleket”). Enyhén sós vízben feltesszük őket abálódni – előfőzzük, kb. 20-30 perc. Ha elkészült, kiszedjük a vízből, lecsöpögtetjük, hagyjuk hűlni, majd ledaráljuk.
  2. Amíg a szív és a tüdő abálódik, előkészítjük a tojáshéjakat a következő módon: A kifújt, tiszta tojásokat enyhén sós, meleg vízben óvatosan megmossuk, leáztatjuk, belsejükből a belső fehér hártyát óvatosan a kisujjunk segítségével kiszedjük. (A kisujjunkal a nagyobbik lyukon benyúlva kimossuk a tojáshéjat). A tojáson lévő lyuk pereméről leszedegetjük az esetleges tojáshéjtörmeléket, nehogy belekerüljön a töltelékbe. Ha az összes tojást így megtisztítottuk akkor forró vízben áztatjuk kb. 10 percet. Így biztos nem marad rajta szennyeződés.
  3. A langyos tüdőt és szívet ledaráljuk, apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojásokat és a rizst belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tölteléket összedolgozzuk, ne rémüljünk meg nem fog összeállni, darabos, morzsás állagú lesz. Ha tehetjük, és bírjuk, akkor kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.
  4. Az előkészített tojásokat kiszedjük a vízből, kicsit lecsöpögtetjük és óvatosan megtöltjük a töltelékkel, vigyázva arra, hogy ne törjük/roppantsuk meg a tojáshéjakat. Végül a kukókat egy kis kockára vágott krumplival lezárjuk (bedugjuk a lyukat), hogy a töltelék főzés közben ne tudjon kifolyni.
  5. A kukókat fazékba sorakoztatjuk, felöntjük a tej-víz keverékével úgy, hogy 2 ujjnyira ellepje. A levét óvatosan sózzuk, borsozzuk, rakunk bele még petrezselyemzöldet, és felfőzzük.
  6. Ha felforrt, takarékra rakjuk a lángot, és 30-40 percig főzzük. Kb. 30 perc után egy kukót megtisztítunk, megkóstoljuk, hogy a rizs megfőtt-e. Ha igen, akkor készítünk egy világos, zsemleszínű rántást, tejjel felengedjük, és a főzőlével simára keverve, a kukóra öntjük. Kiforraljuk. Fedő alatt hagyjuk tálalásig.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16195
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Mindig annyi kukót pucoljunk meg, amennyi el is fogy, mert a megpucolt kukó a levében széteshet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap láttam, hogy Yve felrakta az általa ismert kukónak a receptjét. Én ezt az ételt másképp ismerem, ezért úgy gondoltam, én is megosztom veletek ezt a receptet úgy, ahogy én ismerem. Olcsó, mégis nagyon laktató étel.  Az én családom 4-tagú, mégis néha kevés az a 45 db kukó :D.

Hozzávalók

A kukók töltelékéhez

A kukók megfőzéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek