A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsókonzervet hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a kolbászt és a csicseriborsót, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
A levest tányérokba osztjuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsókonzervet hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a kolbászt és a csicseriborsót, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
A levest tányérokba osztjuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Hozzászólások (3)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 13-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: a héten mindenbe ÉDESBURGONYÁT teszünk!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. február 7-én kiemeltük cikkünkben: Szuper hétvégi akciók az Aldiban, Pennyben és Sparban - ezekből érdemes válogatni!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. január 5-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: finom zöldséges levesek és kiadós húsételek az év első hideg napjaira
Üdvözlettel, NoSalty