Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás csicseriborsó-leves

Édesburgonyás csicseriborsó-leves
Édesburgonyás csicseriborsó-leves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, laktató, fűszeres leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsókonzervet hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a kolbászt és a csicseriborsót, és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  5. A joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A levest tányérokba osztjuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 694
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicserileves, kolbászos zöldségleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
olívaolaj 1 ek
paprikás kolbász 200 g
édesburgonya 450 g
póréhagyma 0.5 db
halványító zeller 3 közepes szár
paprikakrém 1 ek
sűrített paradicsom 1 ek
zöldség alaplé 750 ml
csicseriborsó konzerv 200 g
római kömény 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
kurkuma 0.5 kk
harissa paszta 0.5 kávéskanál
ras el hanout 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
joghurt 150 g
fokhagyma 1 gerezd