r
Nosalty Logó

Kukoricaleves La fée de cuisine konyhájából

La fée de cuisine
Kukoricaleves La fée de cuisine konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

369
Kalória
11.2g
Fehérje
29g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
189.2g
Víz
36.7g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 369 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11414.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    9027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1135 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    621 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3497 micro
Összesen 2221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk közepes hőfokon, és hozzáadjuk a felszeletelt sonkát (12 szelet), hagymát, zellert és a petrezselymet. Fedővel letakarjuk addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezt követően felöntjük az alaplével, és hagyjuk felforrni.
  2. A kukoricacsőről levágjuk a szemeket. A szemeket félretesszük. A csöveket és a krumplit a leveshez adjuk, és újra felforraljuk, hagyjuk bugyogni 15 percig, majd kivesszük a csöveket.
  3. A levesünkhöz adjuk a kukoricaszemeket, és hagyjuk főni 10 percig. Ezt követően ízesítjük.
  4. Jól összeturmixoljuk, amíg szép sima nem lesz. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk.
  5. A maradék sonkát is felszeleteljük, és megpirítjuk. Tálaláskor a levesünk tetejére szórjuk, és a cayenne borsos kekszekkel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Hogy a levesünk még különlegesebb legyen, cayenne borsos kekszekkel kínáljuk.

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...