Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos rakott makaróni

Darált húsos rakott makaróni
Darált húsos rakott makaróni
90 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, kiadós és egyszerű.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és további 2-3 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük kb. 50 ml vízzel, 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral, és a fűszerkeverékkel fűszerezzük. Felfőzzük, lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  4. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tejfölt elkeverjük kb. 1-2 evőkanál sajttal, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A tészta felét egy vajjal kikent tűzállóformába öntjük, rásimítjuk a darált húsos mártás felét, majd ismét makaróni, és darált húsos mártás. A sajtos-tejfölt a húsos mártásra locsoljuk, megszórjuk a maradék sajttal és a zsemlemorzsával.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1939 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-húsos rakott tészta, paradicsomos hússal rakott tészta, sajtos-tejfölös rakott makaróni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

804
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
darált sertéshús 250 g
konzerv paradicsom 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olasz fűszerkeverék 1 teáskanál
makaróni 150 g
tejföl 60 g
sajt 75 g
zsemlemorzsa 0.5 ek
vaj 0.5 tk