Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-hagymás rakott tészta

Spenótos-hagymás rakott tészta
Spenótos-hagymás rakott tészta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott tészták könnyen elkészíthető, laktató fogások. Kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

ajánlat

Tipp: Még finomabb ha apróra vágott bacont megpirítunk, majd beleforgatjuk a hagymás spenótot, és úgy halmozzuk rá a tésztára! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 tojásból és lisztből, sóból tésztát gyúrunk. A liszt aránya megközelítőleg 20 dkg, de gyúrás közben annyi lisztet adjuk a tojáshoz, hogy jól nyújtható, nem túl kemény tésztát kapjunk. Ezután kisebb cipókat formázunk belőle, tésztagéppel 5-ös fokozaton kinyújtjuk, és kb. 10-15 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, az nyugodtan használjon kész lasagne lapokat.
  3. A spenótot megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha kész van, leszűrjük, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát vagy a fokhagymát, és együtt apróra vágjuk.
  4. A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon kavargatva hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, végül sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű a krém, akkor adjunk hozzá még tejet, valamint ha túl hígnak látjuk, akkor egy nagyon kicsi lisztet.
  5. A kifőtt tészta felével egy hőálló, kivajazott jénai tálat kibélelünk, majd ráhalmozzuk a hagymás spenótot. Az elkészült mártás felét ráöntjük, majd a maradék tésztával beborítjuk. Végezetül a mártás másik felével locsoljuk meg a tésztát, és sajttal szórjuk meg a tetejét.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 678
elküldve: 23
receptkönyvben: 495
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott tészta, spenótos-medvehagymás rakott tészta, hagymás-spenótos rakott tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki82
viki82 Sun, 2013-09-15 01:09

Igaz, hogy bolti masni tesztaval keszitettem, de meg igy is nagyon izlett az egesz csaladnak. Hat ha meg hazi tesztabol keszulne! :)

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Mon, 2013-09-23 06:57

A lényeg hogy szeretettel készüljön, azt nem pótolhatja semmilyen alapanyag! :) Örülök hogy ízlett a családnak! :)

gigimiu
Gigimiu / gigimiu Thu, 2013-09-12 13:37

Kedves Gasztonyitimea! 1-2 mm vastagra ha sikerül kinyújtani szerintem megfelelő lenne (hogy könnyebb legyen a munka, szerintem a tésztát több kisebb darabra kellene osztani, hogy a nyújtás könnyebb legye) Véleményem szerint a túl vékony tészta sem olyan jó, én személy szerint jobban szeretem ha van mire harapni :) Jó munkát hozzá és további szép napot!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2013-05-07 11:46

Én is mentettem,hamarosan kipróbálom,már az újzélandi spenótom nődögél a kertben.Mi csak ezt fogyasszuk.Üdv,és köszi a receptet.

528
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
spenót 25 dkg
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
margarin 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg