Nosalty Logó

Spenótos-hagymás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-hagymás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 529 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 2113 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 185 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2626 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5622 micro
Összesen 529 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    922 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10505 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22486 micro
Összesen 2113 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 tojásból és lisztből, sóból tésztát gyúrunk. A liszt aránya megközelítőleg 20 dkg, de gyúrás közben annyi lisztet adjuk a tojáshoz, hogy jól nyújtható, nem túl kemény tésztát kapjunk. Ezután kisebb cipókat formázunk belőle, tésztagéppel 5-ös fokozaton kinyújtjuk, és kb. 10-15 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Aki nem szeretne a tésztával bíbelődni, az nyugodtan használjon kész lasagne lapokat.
  3. A spenótot megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha kész van, leszűrjük, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a medvehagymát vagy a fokhagymát, és együtt apróra vágjuk.
  4. A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon kavargatva hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, végül sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű a krém, akkor adjunk hozzá még tejet, valamint ha túl hígnak látjuk, akkor egy nagyon kicsi lisztet.
  5. A kifőtt tészta felével egy hőálló, kivajazott jénai tálat kibélelünk, majd ráhalmozzuk a hagymás spenótot. Az elkészült mártás felét ráöntjük, majd a maradék tésztával beborítjuk. Végezetül a mártás másik felével locsoljuk meg a tésztát, és sajttal szórjuk meg a tetejét.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13833
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Ajánló

Tipp: Még finomabb ha apróra vágott bacont megpirítunk, majd beleforgatjuk a hagymás spenótot, és úgy halmozzuk rá a tésztára! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rakott tészták könnyen elkészíthető, laktató fogások. Kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mentettem, köszönöm. :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Jó étvágyat majd hozzá! :) Gigimiu

Zsuzsamama56

Én is mentettem,hamarosan kipróbálom,már az újzélandi spenótom n?dögél a kertben.Mi csak ezt fogyasszuk.Üdv,és köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsamama56! Remélem sikere lesz ennek a spenótos finomságnak! :)

gasztonyitimea

Kedves Gigimiu! Nálam nincs tèsztagèp. Milyen vèkonyra nyújtsam a tèsztát? Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Kedves Gasztonyitimea! 1-2 mm vastagra ha sikerül kinyújtani szerintem megfelel? lenne (hogy könnyebb legyen a munka, szerintem a tésztát több kisebb darabra kellene osztani, hogy a nyújtás könnyebb legye) Véleményem szerint a túl vékony tészta sem olyan jó, én személy szerint jobban szeretem ha van mire harapni :) Jó munkát hozzá és további szép napot!

Törölt felhasználó

Igaz, hogy bolti masni tesztaval keszitettem, de meg igy is nagyon izlett az egesz csaladnak. Hat ha meg hazi tesztabol keszulne! :)

Törölt felhasználó

A lényeg hogy szeretettel készüljön, azt nem pótolhatja semmilyen alapanyag! :) Örülök hogy ízlett a családnak! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.