Zöldséges rakott tészta sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A zöldséges tésztához
-
63g mexikói keverék58 kcal
-
125g penne464 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtmártáshoz
-
25g trappista sajt88 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
75g tej42 kcal
-
18 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsihez
-
18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
852
kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A zöldséges tésztához
-
250g mexikói keverék230 kcal
-
500g penne1855 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtmártáshoz
-
100g trappista sajt352 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
300g tej168 kcal
-
71 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsihez
-
71 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
3404
kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A zöldséges tésztához
-
18.2g mexikói keverék17 kcal
-
36.3g penne135 kcal
-
7.3g trappista sajt26 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtmártáshoz
-
7.3g trappista sajt26 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsihez
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
249
kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1419 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
852
kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.7 g
Zsír
-
Összesen 98.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5676 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 1832 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1770 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 189.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1246 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 699 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
3404
kcal
- 16% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A zöldséges tésztához
-
50 dkg penne
-
10 dkg trappista sajt
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A sajtmártáshoz
-
2 púpozott ek finomliszt
-
3 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tepsihez
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A zöldséges tésztához
- A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
- A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
- Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve.
- Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik.
- Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!)
- Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet!
- A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával
- Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele, és az egészet megszórjuk sajttal.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 533
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 74965
- Feltöltés dátuma: 2010. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt akkor készítettem el, amikor nem volt kedvem vesződni a főzéssel, viszont valami ízleteset, fűszereset szerettem volna készíteni.