r
Nosalty Logó

Cukkinis búbos hús zödborsós kuszkusszal

Kati Mami
Cukkinis búbos hús zödborsós kuszkusszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús

Köret

645
Kalória
40.1g
Fehérje
45.2g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
276.3g
Víz
181.4g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Köret

Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Köret

Összesen 3220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Köret

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2704 micro
Összesen 645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7954.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2625 mg
  • Nátrium
    3295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13520 micro
Összesen 3220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A megmosott cukkinikat káposztareszelővel megreszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk. A sajtból kb. 10 dkg-t lereszelünk, a többit felszeleteljük. A sütőt bekapcsoljuk, hogy jól bemelegedjen.
  2. A húst szeletekre vágjuk, megsózzuk és borsozzuk. Serpenyőben a kókuszolajon hirtelen kisütjük, kicsit oda is pirítjuk. Ha kész, egy tepsibe sorba rakjuk. A serpenyőbe, amiben a hús sült, kevés vizet öntünk, és a pörzsanyagokat melegítve feloldjuk. Erre szükség lesz.
  3. A cukkinit kinyomkodjuk a levétől, és összekeverjük a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a tojással. Megsózzuk és borsozzuk. Halmokat rakunk a hússzeletekre, és betakarjuk egy-egy szelet sajttal. A serpenyőből a pecsenyelevet aláöntjük. Betakarjuk alufóliával, és a sütőbe tesszük kb. 20 percre. Ekkor levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük, addig, amíg a tetején a sajt szép színt kap.
  4. A tejfölt és a túrót krémesre keverjük, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, de kaprot, snidlinget v. más zöldfűszert is tehetünk bele.
  5. A kimért kuszkuszt tálba tesszük, és kétszer annyi vizet felforralunk, amibe ételízesítő kockát oldunk fel. Ráöntjük a kuszkuszra, és lefedjük. Közben kevés olívaolajon megpároljuk a zöldborsót, mire az kész, a kuszkusz már megduzzadt, és összekeverjük a borsóval. Tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Cukkinidömping van. A családommal zöldséget etetni művészet. Azért mindig próbálkozom, és van, hogy bejön. Mint most is. Ez nagyon finom lett.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek