Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis búbos hús zödborsós kuszkusszal

Cukkinis búbos hús zödborsós kuszkusszal
Cukkinis búbos hús zödborsós kuszkusszal
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukkinidömping van. A családommal zöldséget etetni művészet. Azért mindig próbálkozom, és van, hogy bejön. Mint most is. Ez nagyon finom lett.

hozzávalók / 5 adag

Hús

Köret

ajánlat

Tálalhatjuk zöldsalátával, rizzsel vagy zöldborsós kuszkusszal is, ahogy én. Szeretem, mert nagyon gyorsan készen van. Nem kell főzni, csak forrázni. Amíg a hús a sütőben van, addig a kuszkusz  is és a párolt borsó is elkészül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott cukkinikat káposztareszelővel megreszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk. A sajtból kb. 10 dkg-t lereszelünk, a többit felszeleteljük. A sütőt bekapcsoljuk, hogy jól bemelegedjen.
  2. A húst szeletekre vágjuk, megsózzuk és borsozzuk. Serpenyőben a kókuszolajon hirtelen kisütjük, kicsit oda is pirítjuk. Ha kész, egy tepsibe sorba rakjuk. A serpenyőbe, amiben a hús sült, kevés vizet öntünk, és a pörzsanyagokat melegítve feloldjuk. Erre szükség lesz.
  3. A cukkinit kinyomkodjuk a levétől, és összekeverjük a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a tojással. Megsózzuk és borsozzuk. Halmokat rakunk a hússzeletekre, és betakarjuk egy-egy szelet sajttal. A serpenyőből a pecsenyelevet aláöntjük. Betakarjuk alufóliával, és a sütőbe tesszük kb. 20 percre. Ekkor levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük, addig, amíg a tetején a sajt szép színt kap.
  4. A tejfölt és a túrót krémesre keverjük, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, de kaprot, snidlinget v. más zöldfűszert is tehetünk bele.
  5. A kimért kuszkuszt tálba tesszük, és kétszer annyi vizet felforralunk, amibe ételízesítő kockát oldunk fel. Ráöntjük a kuszkuszra, és lefedjük. Közben kevés olívaolajon megpároljuk a zöldborsót, mire az kész, a kuszkusz már megduzzadt, és összekeverjük a borsóval. Tálalható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kati Mami

Mióta szakács: 2016.03.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hús cukkinitetővel, sajtos-zöldséges sertéssült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
sertéscomb 50 dkg
cukkini 2 közepes db
trappista sajt 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 ek
tejföl 4 ek
sovány túró 3 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kókuszolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kuszkusz 1 bögre
leveskocka 1 db
víz 3 dl
zöldborsó 20 dkg
olívaolaj 2 ek