Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A túró állati tejből készülő, magas víztartalmú tejtermék, valójában nem más, mint a sajtok éretlen alapanyaga. Legismertebb fajtái a tehéntejből, illetve a juhtejből készült túró. A tehéntúró fehér színű, íze jellegzetes, enyhén savanykás. Zsírtartalmától függően megkülönböztetünk zsíros, félzsíros és sovány túrót. A sovány túró fogyasztása kifejezetten ajánlott diétázóknak, fogyni vágyóknak, hiszen kevesebb, mint fele annyi kalóriát tartalmaz (100g/78Kcal), mint a zsíros túró (100g/201Kcal), ugyanakkor zsírtalanítás során fehérje és kalciumtartalma nem csökken, így továbbra is fontos tápanyagforrás marad. A sovány túróval változatosabbá, izgalmasabbá tehetjük diétás étrendünket, fogyaszthatjuk ugyanis édesen vagy sósan, készíthetünk belőle főételeket zöldséggel, illetve akár könnyű desszerteket gyümölccsel is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Sovány túró alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!