r
Nosalty Logó

Sertéskaraj gombás sajtmártással sonkával sütve

NS
Sertéskaraj gombás sajtmártással sonkával sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
42.9g
Fehérje
5.8g
Szénhidrát
23g
Zsír
131.5g
Víz
105.2g
Koleszterin
363.8mg
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1683 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 421 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    525.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1683 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet teszünk. Megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk a gombaszeleteket.
  2. Két evőkanálnyi olajon kicsit lepirítjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, a lényeg, hogy folyós maradjon. Felöntjük a tejjel, és besamelmártást főzünk belőle. Hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy a trappistából maradjon a tetejére is. Szerecsendióval, sóval, borssal, medvehagymával ízesítjük. Amikor már majdnem jó (nincs lisztes íze), hozzáadjuk a megtisztított, kevés olajon megfuttatott gombaszeleteket.
  3. Az elkészült sajtmártást a tűzálló tálban lévő karajszeletekre halmozzuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére.
  4. 160 °C-on addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A szokásos napi gondolkodással kezdődött, ami kimeríti a "Mit is főzzünk ma?" kérdéskör fogalmát. Ahogy legtöbben, én is körbenéztem a fagyasztóban, hűtőben, mi is van itthon, így került ez az étel az asztalra, a család legnagyobb örömére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...