Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spárgás csirke

Csőben sült spárgás csirke
Csőben sült spárgás csirke
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májusi Nők Lapja Konyha magazinban látott Tobai Róbert séf receptje adta az ötletet a spárgás csirkéhez. Csirke általában van itthon, a spárgának pedig szezonja van, vétek lenne nem fogyasztani. Főleg ha már ennyit vártunk arra, hogy tele legyen a piac a friss spárgákkal. Na meg nem utolsó sorban annyira gyönyörű a spárga. Olyan szép a zöldség formája, könnyű vele dolgozni, és nem nagy tudomány pucolgatni sem. A mostani receptben a tuti csarnokos pucolást is megosztom veletek, ami a már szokásosnak mondható "csarnokos pletyka" rovatom közvetkező tippje. Ugyanis elmondom, ha valaki nem követne, a fővám téri vásárcsarnokból rengeteg főzési-felhasználási tippet kapok az ottani piacosoktól. Vétek lenne ezeket magamban tartani, hisz annyira egyszerű és nagyszerű dolgokat pletykálnak ott a zöldségesek.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Önmagában is laktató, ízletes fogás. De bátran készíthetünk hozzá rizst, krumplipürét elrontani nem fogja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. Ezután kevés olajon a csirkemell szeleteket elősütjük. Mindkét oldalukat 5 percig közepes lángon átsütjük. Addig a vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk.
  2. A zöldspárgát megmossuk, majd megpucoljuk. A pucolás annyit jelent, hogy fogjuk a spárgát, és mintha ketté akarnánk törni a két szélén megfogjuk, óvatosan elkezdjük hajlítgatni, és ott fog eltörni, ahol kell. Így könnyen megszabadulunk a fás résztől. Az így megmaradt spárga aljakat kidobjuk, a fejükkel-tetejükkel dolgozunk tovább.
  3. Tehát a megtisztított spárgát egy szűrőbe tesszük, és forró-sós vízzel leforrázzuk. Kicsit a vízben állni hagyjuk. Addig elkészítjük a mártást.
  4. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és közepes lángon kissé összepirítjuk. Meleg tejjel felöntjük, majd jöhet a só-bors-szerecsendió. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, félrerakjuk.
  5. Ha minden kész, akkor a hagymát egy közepes méretű ovális üvegtál aljára szórjuk. Erre egymás mellé rakjuk a csirkéket, a kisült zsírt is ráöntjük. A leforrázott spárgákat a csirke tetejére rétegezzük. Most pedig ráönthetjük a tejes mártást. Végül pedig a sajtszeletekkel lezárjuk az ételt.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük a 180 fokra melegedett sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 285
elküldve: 12
receptkönyvben: 127
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke spárgával, csőben sült csirke, csőben sült csirkés spárga, spárga csőben, besamelles csirke, spárga egyszerűen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Sun, 2017-04-09 09:06

Szeretjük a spárgát, így kipróbáltam ezt a receptet. Finom lett! :-) Kicsit átvariáltam: alulra póréhagyma került, és több húst tettem bele. Jó kis tavaszi étel! :-)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2017-04-09 19:20

Nagyon örülök, hogy ízlett :) Jól tetted a variálást is, így lehet igazán személyre szabni egy jó receptet.
Egészségetekre :)

461
csirkemell filé 60 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 5 közepes db
zöldspárga 500 g
vaj 5 dkg
finomliszt 4 dkg
tej 5 dl
szerecsendió 2 kávéskanál
sajt 15 dkg