Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi csirke

Bécsi csirke
Bécsi csirke
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon bőséges, izgalmas ízhatású, laktató étel édesanyám receptgyűjteményéből. Én is csak akkor készítem, amikor valamilyen ünnep van, vagy vendégeink vannak.

hozzávalók / 3 adag

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

ajánlat

A gyakorlat azt mutatta, hogy ez a darált húsos-babos alap 4 csirkemellhez is elég. Vékonyabb, szeletelt csirkemellfilével is készíthető. 

Szólj hozzá!

elkészítés

darált húsos alap

  1. A zöldbabot mosás és pucolás után kb. 3 cm darabokra tördeljük. Enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük hűlni.
  2. A darált húst összedolgozzuk a sóval, borssal, pirospaprikával, tojássárgájával és a finomra aprított hagymával.
  3. A húspéphez vegyítjük a hideg főtt zöldbabot. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, és a darált húsos alapot elterítjük benne. Hűtőbe tesszük.

csirkéhez

  1. Egy serpenyőben (célszerű egy teflon serpenyőt használni) felforrósítjuk a vajat. A fél csirkemelleket jó alaposan bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, és a forró vajban megsütjük.
  2. Ezután kivesszük a hűtőből a tepsit, és a darált húsos alapra fektetjük a csirkemelleket, majd ráöntjük a hús sütő zsiradékot is.

tetejére

  1. A vajat felforrósítjuk, és fehéredésig pirítjuk benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, és csomómentesen elkeverjük. Ezután öntjük hozzá a bort. Kevergetve besűrítjük (besamelt készítünk, de most egy kis bor is kerül bele). Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
  2. A tepsiben lévő csirkemelleket beborítjuk reszelt almával. Az almára egyenletesen elosztjuk a boros besamel mártást. Végül vastagon meghintjük reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben közepes lángon (gázsütő 3. fokozat) kb. 35-40 percig sütjük.
  4. Az idő leteltével kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk benne kihűlni a húsokat.
  5. Tányérokra szedjük bőséges, szaftos alappal a csirkemelleket, és tetszőleges körettel, friss salátával kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x50 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 348
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
399 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

besameles csirkemell, zöldbabos darált húsos csirkemell, tepsis zöldbabos hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

951
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
tojássárgája 1 db
zöldbab 50 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
vaj 2 dkg
csirkemell filé 50 dkg
csirke fűszersó 2 teáskanál
vaj 5 dkg
vaj 4 dkg
finomliszt 3 csapott ek
tej 2 dl
fehérbor 1 dl
tojássárgája 1 db
alma 2 közepes db
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet