r
Nosalty Logó

Bécsi csirke

Lizinka_
Bécsi csirke
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

961
Kalória
70.4g
Fehérje
40.2g
Szénhidrát
55g
Zsír
491.1g
Víz
428.7g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
21.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Összesen 2886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4742.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1287 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1992 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3370 micro
Összesen 2886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

darált húsos alap

  1. A zöldbabot mosás és pucolás után kb. 3 cm darabokra tördeljük. Enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük hűlni.
  2. A darált húst összedolgozzuk a sóval, borssal, pirospaprikával, tojássárgájával és a finomra aprított hagymával.
  3. A húspéphez vegyítjük a hideg főtt zöldbabot. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, és a darált húsos alapot elterítjük benne. Hűtőbe tesszük.

csirkéhez

  1. Egy serpenyőben (célszerű egy teflon serpenyőt használni) felforrósítjuk a vajat. A fél csirkemelleket jó alaposan bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, és a forró vajban megsütjük.
  2. Ezután kivesszük a hűtőből a tepsit, és a darált húsos alapra fektetjük a csirkemelleket, majd ráöntjük a hús sütő zsiradékot is.

tetejére

  1. A vajat felforrósítjuk, és fehéredésig pirítjuk benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, és csomómentesen elkeverjük. Ezután öntjük hozzá a bort. Kevergetve besűrítjük (besamelt készítünk, de most egy kis bor is kerül bele). Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
  2. A tepsiben lévő csirkemelleket beborítjuk reszelt almával. Az almára egyenletesen elosztjuk a boros besamel mártást. Végül vastagon meghintjük reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben közepes lángon (gázsütő 3. fokozat) kb. 35-40 percig sütjük.
  4. Az idő leteltével kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk benne kihűlni a húsokat.
  5. Tányérokra szedjük bőséges, szaftos alappal a csirkemelleket, és tetszőleges körettel, friss salátával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50

Nagyon bőséges, izgalmas ízhatású, laktató étel édesanyám receptgyűjteményéből. Én is csak akkor készítem, amikor valamilyen ünnep van, vagy vendégeink vannak.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek