r
Nosalty Logó

Cukkinis-brokkolis tejszínes szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Cukkinis-brokkolis tejszínes szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 5221 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1363 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5934 micro
Összesen 1307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8602.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    833 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    3448 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    519 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2935 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    5452 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    23737 micro
Összesen 5221 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Egy lábasban az olívaolajon a kétféle hagymát pici sóval fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a finomra vágott zöldfűszereket, a zöldborsót és a felkockázott sárga cukkinit. Fűszerezzük. Fedő alatt takarékon (kis lángon), főzzük, néha keverjük meg, és kóstoljunk. Vizet nem teszünk alá, a cukkini enged ki magából bőven.
  3. Kis lábasban a forrásban lévő vízbe tesszük a sót, a cukrot, az őrölt köményt, és ebbe kerül a mirelit brokkoli, amit pár perc főzés után (kóstoljuk, hogy puha-e) leszűrünk. (Főzhetjük frissből, szedjük rózsáira, a vize ugyanez, csak picit tovább kell főzni.)
  4. Ha a cukkinis, zöldborsós alap puha, és ízre is finom, felöntjük a habtejszínnel, és összeforraljuk. Ha majdnem kész, beletehetjük a lecsepegtetett brokkolit, amit csak egy percet rotyogtatunk, átkeverjük, és tálalhatjuk.
  5. Forró, olajos, sós vízben a szélesmetéltet kifőzzük a leírt idő szerint, leszűrjük, meleg helyen hagyjuk a tálalásig.
  6. Majd a tésztát tálaljuk a cukkinis-brokkolis-zöldborsós tejszínes szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10395
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Finom bor, sok reszelt sajt, füstölt is, petrezselyemzöld :-). A cukkinit, amikor ilyen kicsi, nem szükséges megpucolni, magházát kiszedni.Persze aki szeretné,tegye. A sárga cukkini kifejezetten azért lett a színe mellett a kedvencem, mert még nagyobb nagyságában is a héja zsenge, finom, és a magját benne lehet hagyni,- ilyen picinek nem is mondanám magnak, beletehető nyugodtan,- később is, ha már nagyobb a cukkini, ha esetleg a 30-35 cm-t érné el, akkor lehet arról beszélni, hogy vegyük ki a magját:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-brokkolis tejszínes szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a szószos ételeket, a brokkolit, és rengeteg a cukkinink. Innen jött az ötlet, az ízzel kellett most variálni, ezért kellett bele kurkuma, ami szép színt is adott. A brokkoli miatt az őrölt kömény jött, íze picit érződik csak, de szükséges, mint az őrölt szerecsendió is. Így lett egységes az egész :-).

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.