r
Nosalty Logó

Cukkinis-brokkolis tejszínes szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Cukkinis-brokkolis tejszínes szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 1307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 5221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1363 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5934 micro
Összesen 1307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8602.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    833 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    3448 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    519 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2935 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    5452 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    23737 micro
Összesen 5221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Egy lábasban az olívaolajon a kétféle hagymát pici sóval fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a finomra vágott zöldfűszereket, a zöldborsót és a felkockázott sárga cukkinit. Fűszerezzük. Fedő alatt takarékon (kis lángon), főzzük, néha keverjük meg, és kóstoljunk. Vizet nem teszünk alá, a cukkini enged ki magából bőven.
  3. Kis lábasban a forrásban lévő vízbe tesszük a sót, a cukrot, az őrölt köményt, és ebbe kerül a mirelit brokkoli, amit pár perc főzés után (kóstoljuk, hogy puha-e) leszűrünk. (Főzhetjük frissből, szedjük rózsáira, a vize ugyanez, csak picit tovább kell főzni.)
  4. Ha a cukkinis, zöldborsós alap puha, és ízre is finom, felöntjük a habtejszínnel, és összeforraljuk. Ha majdnem kész, beletehetjük a lecsepegtetett brokkolit, amit csak egy percet rotyogtatunk, átkeverjük, és tálalhatjuk.
  5. Forró, olajos, sós vízben a szélesmetéltet kifőzzük a leírt idő szerint, leszűrjük, meleg helyen hagyjuk a tálalásig.
  6. Majd a tésztát tálaljuk a cukkinis-brokkolis-zöldborsós tejszínes szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10639
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Finom bor, sok reszelt sajt, füstölt is, petrezselyemzöld :-). A cukkinit, amikor ilyen kicsi, nem szükséges megpucolni, magházát kiszedni.Persze aki szeretné,tegye. A sárga cukkini kifejezetten azért lett a színe mellett a kedvencem, mert még nagyobb nagyságában is a héja zsenge, finom, és a magját benne lehet hagyni,- ilyen picinek nem is mondanám magnak, beletehető nyugodtan,- később is, ha már nagyobb a cukkini, ha esetleg a 30-35 cm-t érné el, akkor lehet arról beszélni, hogy vegyük ki a magját:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-brokkolis tejszínes szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a szószos ételeket, a brokkolit, és rengeteg a cukkinink. Innen jött az ötlet, az ízzel kellett most variálni, ezért kellett bele kurkuma, ami szép színt is adott. A brokkoli miatt az őrölt kömény jött, íze picit érződik csak, de szükséges, mint az őrölt szerecsendió is. Így lett egységes az egész :-).

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...