r
Nosalty Logó

Fusilli cukkinis szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Batida
Fusilli cukkinis szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2441 micro
Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10216.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    8033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9762 micro
Összesen 2532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni, nem kell puhára, csak al dente (roppanós).
  2. A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük, vagy reszeljük (lásd story).
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a cukkinit, és félpuhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a tej és a tejszín keverékét (az arány mindig 1:1 legyen).
  5. Megszórjuk kakukkfűvel, fűszersóval (vagy belepréselünk 1 gerezd fokhagymát), és beledobjuk a sajtokat.
  6. Felére beforraljuk, ezzel a szósz jó krémessé válik. Ízesítjük, ha még kell.
  7. A tésztára merve, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19288
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 30.

Ajánló

Könnyű, gyorsan összedobható étel, cukkiniszezon idején kihagyhatatlan.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel imádom a cukkinit, előszeretettel készítem minden változatban, sütve, főzve, töltve, rántva… így hát miért ne lehetne tésztaszószként is?   Alapból spagettivel szoktam csinálni, de most csak fusilli volt itthon, ezzel is nagyon mutatós. A cukkinit lehet reszelve, vagy hosszú csíkokra metszve is előkészíteni (így a spagettihez passzol inkább), én itt az apró geometriai darabokat választottam, mert ehhez a tészafajtához, és képen így látványosabb. Az íze selymesen krémes, aki szereti a cukkinit, biztosan szeretni fogja ilyen változatban is. Természetesen bármivel felturbózható, kinek kedve szerint, de ez a prototípus így is nagyon finom. Személy szerint vallom, hogy az étel kevés, de jó alapanyagból is ízletes kell, hogy legyen, a túl sokféle hozzávaló vagy fűszer szétzúzza, megsemmisíti az egyes összetevők karakterét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek