r
Nosalty Logó

Fusilli cukkinis szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Batida
Fusilli cukkinis szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2441 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10216.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    8033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9762 micro
Összesen 2532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni, nem kell puhára, csak al dente (roppanós).
  2. A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük, vagy reszeljük (lásd story).
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a cukkinit, és félpuhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a tej és a tejszín keverékét (az arány mindig 1:1 legyen).
  5. Megszórjuk kakukkfűvel, fűszersóval (vagy belepréselünk 1 gerezd fokhagymát), és beledobjuk a sajtokat.
  6. Felére beforraljuk, ezzel a szósz jó krémessé válik. Ízesítjük, ha még kell.
  7. A tésztára merve, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20505
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 30.

Ajánló

Könnyű, gyorsan összedobható étel, cukkiniszezon idején kihagyhatatlan.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel imádom a cukkinit, előszeretettel készítem minden változatban, sütve, főzve, töltve, rántva… így hát miért ne lehetne tésztaszószként is?   Alapból spagettivel szoktam csinálni, de most csak fusilli volt itthon, ezzel is nagyon mutatós. A cukkinit lehet reszelve, vagy hosszú csíkokra metszve is előkészíteni (így a spagettihez passzol inkább), én itt az apró geometriai darabokat választottam, mert ehhez a tészafajtához, és képen így látványosabb. Az íze selymesen krémes, aki szereti a cukkinit, biztosan szeretni fogja ilyen változatban is. Természetesen bármivel felturbózható, kinek kedve szerint, de ez a prototípus így is nagyon finom. Személy szerint vallom, hogy az étel kevés, de jó alapanyagból is ízletes kell, hogy legyen, a túl sokféle hozzávaló vagy fűszer szétzúzza, megsemmisíti az egyes összetevők karakterét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!