r
Nosalty Logó

Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel

Marti48
Csőben sült krumpli zellerrel és fetás öntettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

729
Kalória
20.6g
Fehérje
53.9g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
312.2g
Víz
137.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1903.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit és a zellert meghámozzuk. Megmossuk, majd kb 1 cm-es karikákra vágjuk.
  2. Vizet forralunk, beleszórjuk az ételízesítőt, és mindezt elkeverjük az olívaolajjal. A petrezselymet szárastól hozzáadjuk, a lestyánleveleket durvára vágva, és a négybe vágott fokhagymát szinten. Kis borsot darálunk az egészre. Ebben a lében főzzük a krumplit és a zellert, vigyázva, hogy ne főjenek szét. Ha készre főttek, szűrőkanállal óvatosan egy nagyobb tálba szedjük őket, és megvárjuk, amíg kihűlnek.
  3. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, aljára zsemlemorzsát szórunk. A krumplit és a zellert váltakozó sorrendben elrendezzük a tálban.
  4. A fetát villával szétnyomkodjuk, majd a tejszínnel, és kb 3-4 ek főzőlével habosra keverjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük. Mindezt ráöntjük a rakott zöldségre, a tetejére vajdarabkákat szórunk.
  5. A parmezánt lereszeljük, és később -a már majdnem készre sült- felfújtra szórjuk, tovább sütjük, és amint a sajt megpirult, már tálalhatjuk is. Tálaláskor megszórjuk felkarikázott snidlinggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Petra receptje igen megtetszett, feltettem a receptkönyvembe, és hamarosan kipróbáltam. Felhasználván az alapötletet, egy kicsit "megvariálva" készítettem el. Nagyon finomra sikerült, köszönet Petrának!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek