r
Nosalty Logó

Karfiol besamel takaróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Karfiol besamel takaróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 597 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 149 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 597 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük.
  2. Tepsibe rakjuk.
  3. Elkészítjük a besamelt: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, szerecsendióval, kicsi borssal és tejjel folyamatos keverés mellett felöntjük annyira, hogy tejföl sűrűségű mártást kapjunk.
  4. Levesszük a tűzről, picit hűljön és belecsurgatjuk a két felvert tojást.
  5. Ezt a masszát ráöntjük a karfiolra, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 45012
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű, gyors és laktató!!!

Hozzászólások

Fahéj

Nagyon tetszik! :) Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen. Puszi: Erika

Bató Edit

Kedves Erika! Ezt imádom! :))) Szoktam ilyet sütni, de eddig szerecsendiót nem tettem bele csak ?rölt köményt. Most így is kipróbálom. Puszi, Edit.

bokine

Kedves Edit! Örülök, hogy rendszeresen nézed receptjeimet, hálás vagyok érte. Puszi:Erika

Bató Edit

Szia Erika! Szeretem nézegetni a receptjeidet, mert néhányat már kipróbáltam és mind finom volt. Jók a sztorik és szépek a fotóid is. Köszönettel, Edit.

Éva-Anyóca

Kedves bokine! Tök jó a recept.Imádjuk a karfiolt, fincsi a besamel takaró, a csodás zöldségek színei még jobban feldobják.Köszi, elmentve és próba lesz. Szép napot! Ma jó nagyot sétáltam és fogok is, mert teljesen szép, tiszta igaz hideg, de jó az id?.Fejfájás ellen most kiváltképpen:-)) Köszi a tanácsot!:-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy tetszik a recept, ha közelben laknál, szívesen sétálnék veled, szeretek sétálni és lenne mir?l beszélgetnünk. Neked is szép napot kívánok. Erika

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam, várom a férjecskémet, hogy hazaérjen, és megkóstoljuk. Viszont el?ször csinálatam Besamelt, és nem tudom, hogy ilyennek kell e lennie. Nekem elég csomós lett, és majdnem fél l tejet rakosgattam hozzá, míg jó lett. Ez normális? Bocsi, nagyon kezd? vagyok. El?re is köszi a választ.

bokine

Kedves missisqno! Jómagam a rántást és mindenféle habarást is rugós habver?vel készítek, így nem lesz csomós. A rugós habver? (kisrugós) egy kör alakban futó spirál fém habver?, nagyon szeretem, mert a tojástól kezdve a mártásokig, mindent tökéletesen simára kever. Százforintos boltban vettem 2-3 száz forintért. Még egy oka lehet a csomósodásnak, hogy túl hideg volt a tejed és összekapta a forró rántást, ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy meglangyosítod a tejet, vagy lehúzod a t?zr?l a rántást és így öntöd hozzá a tejet. Remélem tudtam segíteni. További sok sikert a f?zéshez. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

én brokkolival csináltam és nagy sikert aratott. Jó kis recept:)

bokine

Kedves Diaana! Neked is gratulálok. Üdv:Erika

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.