Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros sertésragu hagymás püré alatt

Mustáros sertésragu hagymás püré alatt
Mustáros sertésragu hagymás püré alatt
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságból származó receptkülönlegesség.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A püréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra kockázott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, lepirítjuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, az aprított fokhagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
  3. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a Worchester-szószt, 1 tk mustárt, és takarék lángon puhára főzzük a húst.
  4. Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk. (Sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük, és vajjal, forró tejjel, sóval, borssal habosra keverjük.) Ha kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. A pürét mustárral és a másik fej szeletelt, olajban pirított hagymával ízesítjük.
  5. A ragut tűzálló tál aljára szedjük, befedjük a pürével, majd 220 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 296
elküldve: 0
receptkönyvben: 158
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült burgonyás sertésragu, mustáros ragu krumplipüré alatt, sertésragu krumplipüré alatt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

908
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
mustár 1 teáskanál
worcestershire-szósz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 dl
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
mustár 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db