r
Nosalty Logó

Mustáros sertésragu hagymás püré alatt

Sylvia Gasztro Angyal
Mustáros sertésragu hagymás püré alatt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A püréhez

908
Kalória
33g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
68.3g
Zsír
338g
Víz
150.6g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A raguhoz

A püréhez

Összesen 908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A raguhoz

A püréhez

Összesen 3631 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A raguhoz

A püréhez

Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3513.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 3631 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra kockázott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, lepirítjuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, az aprított fokhagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
  3. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a Worchester-szószt, 1 tk mustárt, és takarék lángon puhára főzzük a húst.
  4. Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk. (Sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük, és vajjal, forró tejjel, sóval, borssal habosra keverjük.) Ha kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. A pürét mustárral és a másik fej szeletelt, olajban pirított hagymával ízesítjük.
  5. A ragut tűzálló tál aljára szedjük, befedjük a pürével, majd 220 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egy régi újságból származó receptkülönlegesség.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...