r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves ősziesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csirkeraguleves ősziesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1672 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3810 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 419 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2960.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15239 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6705 micro
Összesen 1672 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget megpucoljuk, leöblítjük. A répákat, a póréhagymát finomra karikázzuk, a zellert vékony "stiftekre" szeleteljük, a fokhagymát elkaparjuk. A gombákat nagyobb darabokra szeleteljük, a rókagombát egyben hagyjuk, csak a nagyobb darabokat felezzük el. A petrezselyem szárat kössük össze, ezt ha kész a leves, kidobjuk.
  2. Egy kisebb lábasban forraljuk fel a csirkehúst, majd öntsük le róla a habos levet. Tegyük át egy nagyobb lábasba.
  3. Egy nagy teflon serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és az az összes zöldséget borítsuk bele. Állandó kevergetés közben, jó 10 percen keresztül pirítsuk addig, amíg a saját levét el nem főtte. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és tegyük hozzá a csirkehúshoz. Először csak ca. fél liter vízzel öntsük fel, és dolgozzuk össze a lisztezett zöldséggel. Majd adjuk hozzá a többi vizet, összesen ca. 2 liter.
  4. Forraljuk fel, tegyük bele a citromhéjat, a babérlevelet, ételízesítőt, sót, borsot és a paprikákat (felezzünk el őket keresztben, és a magmentes részüket használjuk). Lassú tűzön főzzük készre, hogy jól összeérhessenek az ízek.
  5. Dúsítsuk tejszínnel.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3342
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 09.

Ajánló

Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, csípős paprikát és citromot (van, aki citromlével szereti). Szórjuk meg petrezselyemmel. A leves laktató, de utána még marad hely pl. egy alma pongyolában desszertnek!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeraguleves ősziesen
Marti48 317 recept

Meglévő csirkecombok végeztek ma a ragus lábasban... A friss erdei gomba végett neveztem el "őszies"-nek a levest, mely kedvelt étek a családban. Ez bármikor pótolható fagyasztott formájában is, de így az igazi! Készíthetjük természetesen csirkeaprólékból, csontos melle húsából avagy szárnyakból is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek