Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés sörleves baconnel

Csirkés sörleves baconnel
Csirkés sörleves baconnel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mautner Zsófi receptje alapján készült ez a leves, az egyik áruház szórólapján találtam ősszel. Isteni finom, csak ajánlani tudom mindenkinek!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont apróra vágjuk, és megpirítjuk. Kivesszük a bacont, de a zsírját benne hagyjuk, és az összezúzott fokhagymát megpirítjuk benne, majd a baconhöz adjuk.
  2. A csirkemellet apró darabokra vágjuk, beletesszük a lábosba, amiben a bacont sütöttük, szükség esetén vajat adhatunk még hozzá. A csirkemellet időről-időre megkevergetve sütjük, amíg szép arany színt nem kap. Kivesszük a húst, és hozzáadjuk a baconhöz.
  3. A lábosba rakjuk a maradék vajat, és amikor felolvad, beleszórjuk a lisztet, a cayenne borsot és a pirospaprikát. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sört, a húslevest és a tejfölt. Felforraljuk.
  4. A lereszelt sajtot a levesbe rakjuk. Addig keverjük a levest, míg a sajt fel nem olvad benne, és egyenletes állagú nem lesz. Hozzáadjuk a csirkét, bacont, fokhagymát, majd még kb. 15 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Metélőhagymával megszórjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 292
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös raguleves, csirkeraguleves sörrel, tejfölös-sörös raguleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
bacon 6 szelet
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 0.5 db
vaj 7 dkg
finomliszt 2 dkg
cayenne bors 2 kk
füstölt pirospaprika 1 ek
sör 2 dl
csirke alaplé 2.5 dl
tejföl 2 dl
ementáli sajt 15 dkg
1 kávéskanál
bors 1 csipet
metélőhagyma 2 ek