r
Nosalty Logó

Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.4 g

Zsír

  • Összesen
    455.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11141.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    6001 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2900 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    2781 micro
  • β-karotin
    7932 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2204 micro
Összesen 6370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágjuk és a bográcsban zsírjára sütjük. Kevergetve beleszójruk a pirospaprikát és azonnal hozzáadunk 3 evőkanálnyi vizet.
  2. A hagymát karikára vágjuk és a bográcsba tesszük. A csirkét felaprítjuk, és besózzuk. Belerakjuk a csirkét, a felkarikázott kolbászt, a karikára felvágott paprikát és pár percig hagyjuk, hogy a parázson erősen süljön. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje a zöldségeket.
  3. Ételízesítővel, borssal, sóval és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Majdnem puhára főzzük.
  4. Ekkor tesszük hozzá a felkockázottburgonyát és ezzel főzzük tovább.
  5. Ha a burgonya megpuhult beleöntjük a bort. A vislitfelkarikázzuk és a kruplihoz adjuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, apróra vágjuk és ezt ishozzátesszük. Ha még szükséges akkor megsózzuk.
  6. A legvégén kerül bele a tejföl, ezzel már csak egyet forralunk rajta. ( A tejföl el is hagyható.)
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35869
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkezdődött a bográcsszezon. Az illatára a szomszédok is igen érdeklődőek lettek. Nagyon laktató egytálétel. Még nokedlit lehet beleszaggatni, ez könnyít rajta egy kicsit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...