r
Nosalty Logó

Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban

NS
Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1593
Kalória
73.3g
Fehérje
59.9g
Szénhidrát
113.8g
Zsír
725g
Víz
304.3g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
14.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 6370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    695 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.4 g

Zsír

  • Összesen
    455.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11141.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    6001 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    239.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2900 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    2781 micro
  • β-karotin
    7932 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2204 micro
Összesen 6370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágjuk és a bográcsban zsírjára sütjük. Kevergetve beleszójruk a pirospaprikát és azonnal hozzáadunk 3 evőkanálnyi vizet.
  2. A hagymát karikára vágjuk és a bográcsba tesszük. A csirkét felaprítjuk, és besózzuk. Belerakjuk a csirkét, a felkarikázott kolbászt, a karikára felvágott paprikát és pár percig hagyjuk, hogy a parázson erősen süljön. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje a zöldségeket.
  3. Ételízesítővel, borssal, sóval és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Majdnem puhára főzzük.
  4. Ekkor tesszük hozzá a felkockázottburgonyát és ezzel főzzük tovább.
  5. Ha a burgonya megpuhult beleöntjük a bort. A vislitfelkarikázzuk és a kruplihoz adjuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, apróra vágjuk és ezt ishozzátesszük. Ha még szükséges akkor megsózzuk.
  6. A legvégén kerül bele a tejföl, ezzel már csak egyet forralunk rajta. ( A tejföl el is hagyható.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 80 p

Megkezdődött a bográcsszezon. Az illatára a szomszédok is igen érdeklődőek lettek. Nagyon laktató egytálétel. Még nokedlit lehet beleszaggatni, ez könnyít rajta egy kicsit.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek