Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban

Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban
Csirkehúsos paprikás krumpli bográcsban
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkezdődött a bográcsszezon. Az illatára a szomszédok is igen érdeklődőek lettek. Nagyon laktató egytálétel.
Még nokedlit lehet beleszaggatni, ez könnyít rajta egy kicsit.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágjuk és a bográcsban  zsírjára sütjük. Kevergetve beleszójruk a pirospaprikát és azonnal  hozzáadunk 3 evőkanálnyi vizet.
  2. A hagymát karikára vágjuk és a bográcsba tesszük.  A csirkét felaprítjuk, és besózzuk. Belerakjuk a csirkét, a felkarikázott kolbászt, a karikára felvágott paprikát és pár percig hagyjuk, hogy a parázson erősen süljön. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje a zöldségeket.
  3. Ételízesítővel, borssal, sóval és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Majdnem puhára főzzük.
  4. Ekkor tesszük hozzá a felkockázott burgonyát és ezzel főzzük tovább.
  5. Ha a burgonya megpuhult beleöntjük a bort.  A vislit felkarikázzuk és a kruplihoz adjuk.  A paradicsomok héját lehúzzuk, apróra vágjuk és ezt is hozzátesszük. Ha még szükséges akkor megsózzuk.
  6. A legvégén kerül bele a tejföl, ezzel már csak egyet forralunk rajta. ( A tejföl el is hagyható.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 210
elküldve: 15
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-húsos paprikás krupmli, paprikás krumli másképp, húsos paprikás krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1588
burgonya 1 kg
csirke 1.4 kg
lángolt kolbász 20 dkg
füstölt virsli 20 dkg
zöldpaprika 6 db
tejföl 4 dl
paradicsom 20 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
füstölt szalonna 15 dkg
száraz vörösbor 2 dl
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
ételízesítő 2 ek
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál