r
Nosalty Logó

Csirke csorba

Torma
Csirke csorba
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

434
Kalória
27.3g
Fehérje
27.2g
Szénhidrát
24.7g
Zsír
442.5g
Víz
132.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    854 micro
  • β-karotin
    4423 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2654.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2931 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    5123 micro
  • β-karotin
    26537 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8559 micro
Összesen 2596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A 2 evőkanál olajon közepes tűzön megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
  2. Rádobjuk a feldarabolt csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk, és jól átpirítjuk.
  3. Ezután a tüzet takarékra véve hozzáadjuk az 1 ek pirospaprikát, az 1 kk finomra reszelt gyömbért és az 1 kk mustárt, jól átkeverjük, és felengedjük 1 bögrényi tejsavóval vagy vízzel.
  4. Beledobjuk az apróra vágott majorannát, és erős tűzön pároljuk. Ha kell, pótoljuk a folyadékot.
  5. Mikor a csirke már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, felengedjük a tejsavóval/vízzel, hogy jól ellepje, és még kb. 5 percet főzzük, amíg a csirke készre fő, és a zöldségek roppanósak maradnak.
  6. Elzárjuk a tüzet, és beledobunk egy maréknyi apróra vágott, friss petrezselymet.
  7. Ekkor igazítunk az ízesítésen, és ha kell, még savanyítjuk a levest ecettel vagy citromlével.
  8. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, a tányérok aljára osztjuk, és rámerjük a forró levest.
  9. Levesbetétnek kínálhatunk hozzá vajgaluskát, de a kukorica és az édes krumpli már elég laktatóvá teszi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egy nagyon-zöldséges egytálételt képzeltem el a vásárlásom után, amikor egy halom színes zöldséget pakoltam ki a szatyromból. A napokban a nosalty-n látott erdélyi csorba leves jutott az eszembe, és megörültem, mert a hűtőben pont volt tejsavóm, ami a legutóbbi házi sajt készítésemből maradt. Ezt a csorbát már nagyon sokszor készítettem, de most először tejsavóval. Hát a különbség ízben az óriási. Tejsavóval olyan elvarázsoltan pikáns ízű lett ez az étel, hogy mindenkinek ajánlom a házi sajt készítését, mert már csak a tejsavóért is megéri! Egyébként a tejsavót kenyér készítéséhez is használhatjuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 ízletes étel és ital reggelire, ami csökkenti a vér...

A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri megbetegedések legfőbb oka, ráadásul a mai rohanó világban nem mindig könnyű úgy enni a hétköznapokon, hogy azzal maximálisan támogassuk egészségünket. Most olyan reggeliket illetve reggeli hozzávalókat mutatunk, melyek segíthetnek a vér koleszterinszintjének helyreállításában.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...