Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú szív-nyelv leves

Savanyú szív-nyelv leves
Savanyú szív-nyelv leves
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt igazából disznótor után szoktam megfőzni. Általában a hurkatöltőben mindig marad egy kis gombóc tüdős vagy véres hurka, amit a gép már nem bír kitolni, ezt szoktam felhasználni ebben a levesben. De ennek hiányában szerintem a bolti hurka is megteszi.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésnyelvet megabáljuk, megtisztítjuk. Majd a szívvel együtt felszeleteljük, és feltesszük bő lében főni. Meghámozzuk a burgonyát, hozzátesszük a félig megfőtt belsőségekhez.
  2. Hozzámorzsoljuk a véres vagy tüdős hurkát. Ez jó kis alapízt ad a levesnek.
  3. Babérlevéllel, sóval, kevés pirospaprikával ízesítjük. Ha hozzátesszük a hurkát is, akkor óvatosan sózzunk, mivel a hurka is sós.
  4. Amikor megfőtt, zsemle színű rántást készítünk rá az olajból és a lisztből.
  5. 1 pohár tejföllel sűrítjük.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 924
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kállainé Edit

Mióta szakács: 2011.07.07.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

babéros savanyú leves, sertésnyelvvel és -szívvel főtt leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

litercica
litercica Sun, 2015-03-08 09:38

Ne haragudj, nagyon tudatlan vagyok... mit jelent az, hogy megabáljuk?

Moncsicsi78
Moncsicsi78 Tue, 2011-11-15 16:53

Nagyon finom leves, csak ajánlani tudom.Nálunk a hurka helyett tüdőt szoktak beletenni, úgy is érdemes kipróbálni :).

855
sertésnyelv 50 dkg
sertésszív 50 dkg
véres hurka 20 dkg
burgonya 50 dkg
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 175 g
ecet 1 kk