Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Radóci csorba

Radóci csorba
Radóci csorba
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Radóci csorba egy hagyományos román leves (ciorbă rădăuţeană), amit én is a netről tanultam, mert vőlegényem kedvenc levese. Nekünk ez a verzió tetszik legjobban, bár folyamatosan alakul, kérdezgetem tőle, hogy mit kéne változtatni. Van, aki nem rakja vissza bele a végén csak a húst, van, aki több ecetet rak és van, aki petrezselyemzöldet vág bele. Mi a mai levesre újításként vajon pirított krutont (kenyérkocka) is tettünk :). Sokkal finomabb, mint amilyennek a kép alapján kinéz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 3-4 liter vízben, ízlés szerinti sómennyiséggel odarakjuk a csirkemellet főni (nem szeletelem). Fél óra alatt 'lehabozza' magát, amit leszedünk.
  2. Míg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket, de (ahogy a hagyományos húsleveshez sem) nem aprítjuk fel őket, maximum félbevágjuk (mert ha megfőtt minden, ki kell mindent szedni).
  3. Miután leszedjük a hús habját, belerakjuk a levesbe a fűszereket, a zöldségeket (kivéve a fokhagyma) és egy kis házi tyúkzsírt (főleg, ha vett csirkemellből csinálom).
  4. A fokhagymát pépesítjük (mozsárral szoktam, de reszelve is jó). Attól függően, hogy ki mennyire szeretné fokhagymásra a levest, rakhatja főzés közben (kevésbé érződik) vagy főzés után. Én főzés után szoktam, mert szeretjük az ízét.
  5. Míg főnek a zöldségek, elkészítjük a leveshez a 'krémet'. Mivel a krémhez fokozatosan kell a levest hozzákeverni (hogy össze ne menjen), ezért én a krémet egy új fazékban szoktam összekeverni, és miután belekevertem a levest, ebben főzöm tovább. Az új fazékban tehát összekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, az ecetet és a fokhagyma pürét.
  6. Ha megfőtt minden, levesszük a tűzről a levest (hogy picit kihűljön), és kihalászunk belőle mindent. Az új fazékban levő krémhez merőkanalanként hozzámerjük, és alaposan elkeverjük a levest (hogy ne csapódjon ki a krém). Ha ezzel megvagyunk, felszeleteljük a zöldségeket és a húst, és visszatéve a levesbe még főzzük kicsit.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 635
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tiimea

Mióta szakács: 2011.08.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ciorbă rădăuţeană, román leves, csorba, erdélyi csorba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

398
csirkemell filé 1 db
víz 3 l
0 ízlés szerint
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
karalábé 1 közepes db
zeller 1 közepes db
tejföl 300 g
tojássárgája 3 db
ecet 1 ek
fekete bors 5 szem
babérlevél 1 db
kápia paprika 1 közepes db
libazsír 1 ek