Savó

Savó

Leírás

A savó valójában nem más, mint a sajtkészítés során keletkező melléktermék, a tejnek azon részei, amelyeket nem vesz fel a sajt. A savóban vizet, tejcukrot, fehérjét, ásványi anyagokat, illetve zsírt találhatunk. Felhasználható vaj, orda, tejcukor készítéséhez. A savó kiváló szomjoltó és fogyasztása rendkívül egészséges, jótékony hatással van a májra, az epére, illetve a bélműködésre, ezen kívül csökkenti a magas vérnyomást és fogyasztása elősegíti a testsúlycsökkenést is. Diétázók számára speciális ún. savókúra is létezik. Használhatjuk többek között kenyér vagy pizzatészta, illetve édes sütemények készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

24 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

HÚSBAVÁGÓ: ezért bannoljuk egy hétre a húsos recepteket az oldalunkon

Drasztikus kampány mellett döntöttünk itt a Nosaltynál: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Nosalty

További cikkek