Savó

Savó

Leírás

A savó valójában nem más, mint a sajtkészítés során keletkező melléktermék, a tejnek azon részei, amelyeket nem vesz fel a sajt. A savóban vizet, tejcukrot, fehérjét, ásványi anyagokat, illetve zsírt találhatunk. Felhasználható vaj, orda, tejcukor készítéséhez. A savó kiváló szomjoltó és fogyasztása rendkívül egészséges, jótékony hatással van a májra, az epére, illetve a bélműködésre, ezen kívül csökkenti a magas vérnyomást és fogyasztása elősegíti a testsúlycsökkenést is. Diétázók számára speciális ún. savókúra is létezik. Használhatjuk többek között kenyér vagy pizzatészta, illetve édes sütemények készítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Savó

fehérjetartalom

0.76 g

zsírtartalom

1000.086 g

szénhidráttartalom

5.12 g

víztartalom

93.42 g

gramm savó?

Top ásványi anyagok

Kalcium

103 mg

Foszfor

78 mg

Nátrium

48 mg

Magnézium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.042 g

Kolin

16 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.381 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.14 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.76 g

Zsír

telített zsírsav

0.057 g

egyszeresen telített zsírsav

0.025 g

többszörösen telített zsírsav

0.004 g

koleszterin

1 g

ásványi anyagok

Kalcium

103 mg

Vas

0.08 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

78 mg

Nátrium

48 mg

Cink

0.43 mg

Réz

0.003 mg

Mangán

0.002 mg

Szelén

1.8 µg

szénhidrát

cukor

5.12 g

víz

93.42 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.042 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.14 mg

Niacin - B3 vitamin

0.079 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.381 mg

Folát

2 µg

Kolin

16 mg

Retinol

2 µg

B12 vitamin

0.18 µg

A vitamin

2 µg

C vitamin

0.1 mg

B6 vitamin

0.042 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek