Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsó gombóc

Csicseriborsó gombóc
Csicseriborsó gombóc
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvelem a keleties ízeket, és ez egy olyan zöldség számomra, amelyet más ízvilággal el sem tudok képzelni. Semleges íze miatt erőteljesen fűszereztem. Előételként és főételként egyaránt fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 2 adag

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe.
  2. Másnap a fűszereket kikeverjük, a hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. Aprítógépbe beleszórjuk az összetevőket, ráütünk 1 tojást, és pürésítjük.
  4. Vizes kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban (napraforgó olajba 1 ek szezámolajat tegyünk) ropogósra sütjük.
  5. A joghurtot kikeverjük egy kis citromlével, korianderrel és 1-2 csepp szezámolajjal.
  6. Felitatjuk a felesleges olajat a gombócokról, és a joghurtos öntettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 26 107
elküldve: 12
receptkönyvben: 564
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csicseriborsó gombóc, csicseriborsó fasírt, zöldségfasírt csicseriborsóból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Tue, 2012-07-31 22:28

Szia! Javasolt, hogy jobban felpuhuljon a csicseriborsó. Amennyiben nem nyersen, áztatás után pürésíted, hanem megfőznéd előtte, abba is javaslom tegyél egy kevés szódabikarbónát és lerövidül a főzési ideje. Amennyiben valaki a konzerves megoldást választja, nem szükséges hozzá. :)

1727
csicseriborsó 25 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
víz 1 l
petrezselyem 0.5 csokor
sütőpor 1 teáskanál
tojás 1 db
koriander 1 teáskanál
1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
cayenne bors 1 kk
chili 1 kk
fehér bors 1 kávéskanál
napraforgó olaj 3 dl
szezámolaj 1 ek
joghurt 150 g
citromlé 2 teáskanál
koriander 1 teáskanál
szezámolaj 2 csepp