r
Nosalty Logó

Csicseriborsó gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csicseriborsó gombóc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Összesen 1743 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Összesen 3483 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Összesen 192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1743 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4261.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    53 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1470 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3483 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe.
  2. Másnap a fűszereket kikeverjük, a hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. Aprítógépbe beleszórjuk az összetevőket, ráütünk 1 tojást, és pürésítjük.
  4. Vizes kézzel gombócokat gyúrunk, és forró olajban (napraforgó olajba 1 ek szezámolajat tegyünk) ropogósra sütjük.
  5. A joghurtot kikeverjük egy kis citromlével, korianderrel és 1-2 csepp szezámolajjal.
  6. Felitatjuk a felesleges olajat a gombócokról, és a joghurtos öntettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 499
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 34739
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvelem a keleties ízeket, és ez egy olyan zöldség számomra, amelyet más ízvilággal el sem tudok képzelni. Semleges íze miatt erőteljesen fűszereztem. Előételként és főételként egyaránt fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

A gombóchoz

A fűszerkeverékhez

A sütéshez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek