Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros tökfasírt

Kapros tökfasírt
Kapros tökfasírt
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a tököt, de valahogy megrekedtünk a főzelék és leves szintjén. Valahogy nélkülözhetetlen volt mellőle a fasírt. Gondoltam egyet, és összekombináltam a dolgokat - persze, hogy nem ugyanaz, de ízhatásában próbáltam utolérni. Így került a tökre a cukor és az ecet, és a tálaláshoz a tejföl. Gondolom, mindez pótolható citromlével és édesítőszerrel is. Izgultam, hogy mit fog hozzá szólni a családom, és elfogadták: "Mikor fogsz megint ilyet csinálni?" - jelszóval.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni - ahol szeretik -, mert a hűtőben eláll, és a sajt ráolvasztása által mindig friss lesz. Gondolom, tejföl helyett bármilyen mártást "el tud viselni", pl. tartár, paradicsom, sült hús szaftja stb. A férjem hidegen ette, és akkor is elismerően mondta: finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tököt egy tálban sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a cukrot és az ecetet (két utóbbi el is hagyható). Állni hagyjuk, míg a darált hús elkészül.
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk (én aprítóban szoktam) és kevés olajon dinszteljük. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, esetleg icipici vizet is teszünk rá. 15 percig pároljuk.
  3. A tököt kinyomkodjuk, rátesszük a kihűlt darált húst, a kaprot, a reszelt, nyers krumplit, a lisztet és ráütjük a 2 tojást. Összedolgozzuk, s ha nagyon lazának találjuk, zsemlemorzsával javítunk az állagán.
  4. Zsemlemorzsával megszórt tálcára kis, ökölnyi gombócokat készítünk elő, kb. 10-12 db lesz.
  5. A serpenyőben ujjnyi olajat töltünk, és amikor elég meleg, a gombócokat beletesszük, sütőlapáttal lepénnyé lapítjuk, oldalanként kb. 4 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
  6. A fasírtok tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és a mikróban ráolvasztjuk. Ha van grill, akkor akár pirítani is lehet. Paradicsommal, paprikával, tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 918
elküldve: 6
receptkönyvben: 186
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kapros töklepény darált hússal, húsos tökfasírt, fasírt tökkel, kapros fasírt tökkel, tökös-kapros fasírt, tökös húsgombóc kaporral

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simonani
simonani / simonani Fri, 2010-10-01 11:17

Editke!
Majdnem elfelejtettem: a telefonod típusát írd be a keresőbe, ad egy honlapot, és biztosan van rajta letölthető program a pc feltöltéshez.Nekem sem ment egyik percről a másikra, de megéri rászánni az időt!
Jó nyomozást!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-01 10:05

Anika, Te nagyon ügyi vagy, hogy a műszaki dolgokhoz is értesz, mert addig ügyeskedsz, amíg rájössz a nyitjára. Egyszer talán én is megpróbálkozom a feltöltéssel, csak még nem jutottam el odáig, pedig elég sokat sütök, főzök. A tökfasírt csirkemellel egyébként nagyon-nagyon finom volt! Bármikor meg tudnám enni (most is). Üdvözlettel, Edit.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-09-22 14:31

Editke, nagyon szívesen, és ha tudok bármiben nagyon szívesen segítek!
Nagyon köszönöm a fotós elismerésed is, tudod pedig most kezdtem.
A kicsi lányomék a férjével "megsajnáltak" és névnapomra kaptam ezt a telefont, melynek a feltöltési módszert a net-ről nyomoztam ki.
Hülye természetem, hogy imádom az újdonságokat, és amit nem tudok nagyon szeretek utána nézni.
Júúúúj! De nem untatlak ezzel.
További szép napot:Ani,

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-09-22 12:30

Szia Ani!
Köszi a gyors választ és a jó tanácsot. Szerintem délután meg is sütöm. Darált csirkemellből gondoltam, előtte megpárolom és úgy teszem a többihez. Várom a további receptjeidet, további jó főzőcskézést! Apropó... nagyon szép a fotód is! Üdv. Edit.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-09-22 10:35

Editkém!
Bármilyen hússal készíthető, csak az a lényeg, hogy készre sütött, főtt legyen, mert a tökkel való sütés nem lesz elegendő, a hús készre sütéséhez- tehát nyers maradhat.
A másik fontos dolog - véleményem szerint, hogy elég kicsire legyenek vágva, hogy a tökkel viszonylag egy állagúvá lehessen kidolgozni.
Sok sikert a kísérletezéshez, és jó étvágyat, további szép napot!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-09-22 10:25

Kedves Ani!
Te nagyon kreatív vagy! Újra egy egyszerű alapanyagokból készült finomság. Szeretjük a tököt és így egy kis hússal megbolondítva a fiúk is jobban értékelik. Gondolod, hogy csirkehússal is elkészíthetném? Szép napot Neked! Edit.

372
közönséges tök 1 kg
burgonya 2 közepes db
darált sertéshús 25 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 15 dkg
kapor 1 csokor
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
ecet 1 ek