r
Nosalty Logó

Kapros tökfasírt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros tökfasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6196.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1967 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1549 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 2244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyalult tököt egy tálban sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a cukrot és az ecetet (két utóbbi el is hagyható). Állni hagyjuk, míg a darált hús elkészül.
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk (én aprítóban szoktam) és kevés olajon dinszteljük. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, esetleg icipici vizet is teszünk rá. 15 percig pároljuk.
  3. A tököt kinyomkodjuk, rátesszük a kihűlt darált húst, a kaprot, a reszelt, nyers krumplit, a lisztet és ráütjük a 2 tojást. Összedolgozzuk, s ha nagyon lazának találjuk, zsemlemorzsával javítunk az állagán.
  4. Zsemlemorzsával megszórt tálcára kis, ökölnyi gombócokat készítünk elő, kb. 10-12 db lesz.
  5. A serpenyőben ujjnyi olajat töltünk, és amikor elég meleg, a gombócokat beletesszük, sütőlapáttal lepénnyé lapítjuk, oldalanként kb. 4 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
  6. A fasírtok tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és a mikróban ráolvasztjuk. Ha van grill, akkor akár pirítani is lehet. Paradicsommal, paprikával, tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17166
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Ajánló

Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni - ahol szeretik -, mert a hűtőben eláll, és a sajt ráolvasztása által mindig friss lesz. Gondolom, tejföl helyett bármilyen mártást "el tud viselni", pl. tartár, paradicsom, sült hús szaftja stb. A férjem hidegen ette, és akkor is elismerően mondta: finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretjük a tököt, de valahogy megrekedtünk a főzelék és leves szintjén. Valahogy nélkülözhetetlen volt mellőle a fasírt. Gondoltam egyet, és összekombináltam a dolgokat - persze, hogy nem ugyanaz, de ízhatásában próbáltam utolérni. Így került a tökre a cukor és az ecet, és a tálaláshoz a tejföl. Gondolom, mindez pótolható citromlével és édesítőszerrel is. Izgultam, hogy mit fog hozzá szólni a családom, és elfogadták: "Mikor fogsz megint ilyet csinálni?" - jelszóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...