Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánus sárgaborsó-fasírt

Vegetáriánus sárgaborsó-fasírt
Vegetáriánus sárgaborsó-fasírt
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiai ízvilág ihlette fasírt, a képen majonézzel és vegyes salátával szerepel.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük a 420 g száraz sárgaborsót, majd jó puhára főzzük. Leszűrés után hagyjuk kihűlni.
  2. Turmixgépbe öntjük a főtt sárgaborsót, az öt tojást, hozzákanalazzuk a tahinit, a fűszereket és a szódabikarbónát. Kevés vizet adagolunk hozzá, hogy könnyebben darálja a gép.
  3. Az illatos masszát kikaparjuk egy nagyobb keverőtálba, ahol hozzáforgatjuk a rozslisztet és a morzsát, alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Tömény, de kanállal jól formázható, kissé ragacsos végeredményt kapunk.
  4. Bő, forró olajban kis gombócokra adagolva kisütjük a fasírtot, és könnyű salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 668
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

manchester

Mióta szakács: 2016.04.30.
13 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1050
felesborsó 420 g
tahini 2 teáskanál
rozsliszt 4 evőkanál
tojás 5 db
zsemlemorzsa 4 ek
petrezselyem 1 teáskanál
garam masala 2 teáskanál
zöld kardamom 1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
víz 1 dl
szódabikarbóna 0.5 teáskanál