r
Nosalty Logó

Chili con carne ahogy Marjorie Stewart Baxter készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marianne / Marjorie
Chili con carne ahogy Marjorie Stewart Baxter készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a chilis babhoz

tálaláshoz

Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a chilis babhoz

tálaláshoz

Összesen 4941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a chilis babhoz

tálaláshoz

Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    10372 micro
  • Lut-zea
    1879 micro
Összesen 1646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9240.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1158 mg
  • Foszfor
    4189 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1885 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    5517 micro
  • β-crypt
    1277 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    5638 micro
Összesen 4941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1065 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

a chilis babhoz

tálaláshoz

Elkészítés

a chilis babhoz

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon fonnyasztjuk, majd rádobjuk a húst, és barnulásig pirítjuk.
  2. Ezután jöhet rá a bor és/vagy sör, illetve az alaplé és a felkockázott paprika.
  3. Ezután fűszerezzük: chili, római kömény, fűszerpaprika, oregánó, só, bors ízlés szerint, és egy babérlevél.
  4. Erre mehet a paradicsomkonzerv és a paradicsomsűrítmény. 40 percig kis lángon rotyogtatjuk.
  5. Ha elfőné a levét, alaplével, sörrel, borral pótoljuk, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot, 10-15 percet még hagyjuk kis lángon főni.

tálaláshoz

  1. Tejföllel, sajttal, hagymával, tortillával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2159
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chili con carne ahogy Marjorie Stewart Baxter készíti
Marianne / Marjorie 20 recept

Kedvenc változatom.

Hozzávalók

a chilis babhoz

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek