Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Böjti haltekercs

Böjti haltekercs
Böjti haltekercs
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna halat enni, viszont Szabadkán nem egy könnyű történet a halvásárlás. A választék nagyon gyenge. Azt mondják, hogy kevés halat eszünk, ami igaz. Én ennék, ha lenne nagyobb választék. A másik dolog, hogy nagyon kevés elkészítési módot ismerünk. Sült hal, halászlé.... más most eszembe se jut. Pangasius szinte minden boltban van, sőt az ára is elfogadható. Ez a recept megragadta a tetszésemet, elkészítettem. Észak afrikai, marokkói recept, igaz egy kicsit alkalmazva a mi vidékünkre, viszont nagyon finom, ezért most megosztom.
Én Couscous-t (kuszkuszt) készítettem köretnek, de rizzsel is ugyanolyan finom. Ha kuszkusszal készítik, egy csésze elegendő 4 személyre. Öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket. A kertem tele van fűszernövényekkel, így nem volt gond a fűszerezés sem. A menta olyan szép bokorrá formálódott. Ehhez a recepthez egy kicsit megnyirbáltam.

hozzávalók / 4 adag

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat olvasszuk ki, szalvétával töröljük szárazra, és vágjuk középen kettőbe. Sózzuk, borsozzuk, és csavarjuk fel a halat úgy, hogy a közepébe kerüljön zöldség zöldje.
  2. A tepsinkbe aprítsunk fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, 2 gerezd citromot, szardella filéket tegyünk. A sáfrányt egy pohár vízbe szórva öntsük fel forró vízben, és hagyjuk, hogy kiázzon a színe. Akkor eredeti a sáfrány, ha szépen pirosra festi a meleg vizet. Hagyjuk egy pár percig ázni az értékes fűszert.
  3. Folytassuk a tepsi feltöltését. Öntsünk 2,5 deci paradicsompürét a tepsibe, adjuk hozzá az apró kockára vágott vagy ledarált paprikakrémet. Öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és helyezzük bele a haltekercseket.
  4. Ekkor alufóliával takarjuk le az edényt, és lökjük sütőbe. 180 fokon egy 10-15 percig sütjük, a forrástól számított időtől. A végén vegyük le a fóliát, és egy maximum 10 percig hagyjuk még, hogy átsüljön a hal teteje.
  5. Míg a hal sül, készítsük el a salátánkat. Reszeljük le a sárgarépát, adjunk hozzá egy kicsavart madarin levét, a másikat pucoljuk meg, és a hártyák közük vágjuk ki a gyümölcs húsát. Citrom levével tegyük egy kicsit pikánssá, csipet sóval és pirított szezámmaggal, vagy durvára tört földimogyoróval ízesítjük.
  6. A tálalás mindenkinek a fantáziájára van bízva.
  7. A kuszkuszt öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 759
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Paskó atya konyhája

Mióta szakács: 2014.10.02.
14 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

haltekercs, sült haltekercs kuszkusszal, afrikai harcsa tekerve kuszkusszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
pangasius 50 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
citrom 0.5 db
szardellapaszta 20 g
víz 2 dl
sáfrány 10 szál
tv paprika 2 közepes db
sűrített paradicsom 10 dkg
csípős paprikakrém 0.5 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
sárgarépa 2 közepes db
mandarin 3 közepes db
citromlé 1 ek
1 csipet
szezámmag 1 teáskanál
földimogyoró 5 dkg
joghurtos salátaöntet 4 ek
kuszkusz 20 dkg
víz 2 dl
citrom 0.5 db
menta 0 ízlés szerint