r
Nosalty Logó

Böjti haltekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Paskó atya konyhája
Böjti haltekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Összesen 586 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Összesen 2346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Összesen 107 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1310 micro
  • β-karotin
    3347 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 586 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    2898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5240 micro
  • β-karotin
    13387 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 2346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    1296 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Elkészítés

A haltekercshez

  1. A halat olvasszuk ki, szalvétával töröljük szárazra, és vágjuk középen kettőbe. Sózzuk, borsozzuk, és csavarjuk fel a halat úgy, hogy a közepébe kerüljön zöldség zöldje.
  2. A tepsinkbe aprítsunk fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, 2 gerezd citromot, szardella filéket tegyünk. A sáfrányt egy pohár vízbe szórva öntsük fel forró vízben, és hagyjuk, hogy kiázzon a színe. Akkor eredeti a sáfrány, ha szépen pirosra festi a meleg vizet. Hagyjuk egy pár percig ázni az értékes fűszert.
  3. Folytassuk a tepsi feltöltését. Öntsünk 2,5 deci paradicsompürét a tepsibe, adjuk hozzá az apró kockára vágott vagy ledarált paprikakrémet. Öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és helyezzük bele a haltekercseket.
  4. Ekkor alufóliával takarjuk le az edényt, és lökjük sütőbe. 180 fokon egy 10-15 percig sütjük, a forrástól számított időtől. A végén vegyük le a fóliát, és egy maximum 10 percig hagyjuk még, hogy átsüljön a hal teteje.
  5. Míg a hal sül, készítsük el a salátánkat. Reszeljük le a sárgarépát, adjunk hozzá egy kicsavart madarin levét, a másikat pucoljuk meg, és a hártyák közük vágjuk ki a gyümölcs húsát. Citrom levével tegyük egy kicsit pikánssá, csipet sóval és pirított szezámmaggal, vagy durvára tört földimogyoróval ízesítjük.
  6. A tálalás mindenkinek a fantáziájára van bízva.
  7. A kuszkuszt öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 914
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Böjti haltekercs
Paskó atya konyhája 14 recept

Szerettem volna halat enni, viszont Szabadkán nem egy könnyű történet a halvásárlás. A választék nagyon gyenge. Azt mondják, hogy kevés halat eszünk, ami igaz. Én ennék, ha lenne nagyobb választék. A másik dolog, hogy nagyon kevés elkészítési módot ismerünk. Sült hal, halászlé.... más most eszembe se jut. Pangasius szinte minden boltban van, sőt az ára is elfogadható. Ez a recept megragadta a tetszésemet, elkészítettem. Észak afrikai, marokkói recept, igaz egy kicsit alkalmazva a mi vidékünkre, viszont nagyon finom, ezért most megosztom. Én Couscous-t (kuszkuszt) készítettem köretnek, de rizzsel is ugyanolyan finom. Ha kuszkusszal készítik, egy csésze elegendő 4 személyre. Öntsük fel forró vízzel, majd mentalevelet és egy fél citromot hagyjunk benne, hogy a kuszkusz felvegye a vizet és az ízeket. A kertem tele van fűszernövényekkel, így nem volt gond a fűszerezés sem. A menta olyan szép bokorrá formálódott. Ehhez a recepthez egy kicsit megnyirbáltam.

Hozzávalók

A haltekercshez

A salátához

A kuszkuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek