Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halrolád grillezett kerti finomságokkal

Halrolád grillezett kerti finomságokkal
Halrolád grillezett kerti finomságokkal
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszek minden héten legalább egyszer halfogást varázsolni az asztalra, de kimerült az ötlettáram a rántott és grillezett halaknál. Akkor lapoztam fel a kedvenc szakácskönyvemet, az "Egymillió recept"-et. Kis átalakítással sikerült elkészítenem a saját verziómat.

hozzávalók / 4 adag

A halroládhoz

A grillezett zöldségekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot megmossuk, bőrét eltávolítjuk, majd klopfolóval óvatosan kiveregetjük (vigyázzunk, hogy ne roncsoljuk szét a hal húsát, illetve ne szakadjon el).
  2. A tőkehalat szintén megtisztítjuk és ugyanúgy kiklopfoljuk, mint a lazacot.
  3. Mindkét halat fűszerezzük sóval, citromborssal, kaporral, és megöntözzük őket a citrom levével.
  4. A tőkehalra ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova, majd a lazaccal befedjük.
  5. Szorosan feltekerjük, majd dupla alufólia csomagolásba burkoljuk, az alufólia két végét jól megcsavarjuk, hogy ne jöjjön ki a levegő.
  6. Tűzálló tálba helyezzük, és felöntjük egy kis vízzel. Ha kész, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan kibontjuk a fóliából és rézsútosan felvágjuk.
  7. Amíg a halrolád sül, elkészítjük a grillezett zöldségköretet.
  8. Minden zöldséget kockákra, illetve cikkekre vágunk, és egy grillapos serpenyőben kevés olaj, só és rozmaring hozzáadásával megsütjük. (Idény és igény szerint bármilyen zöldséggel gazdagíthatjuk a köretet, én most a fentieket használtam.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazacos-tőkehalas rolád grillezett kerti zöldségekkel, dupla halrolád grillezett zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

352
lazac 500 g
tőkehalfilé 500 g
spenót 200 g
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
gomba 200 g
koktélparadicsom 20 dkg
brokkoli 100 g
sárgarépa 3 db
vöröshagyma 1 nagy fej
zöld kaliforniai paprika 1 db
rozmaring 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint