Nosalty Logó

Fűszervajas haltekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Fűszervajas haltekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 555 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3333 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 555 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233 g

Zsír

  • Összesen
    256.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8804.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2623 mg
  • Nátrium
    5522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 3333 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 198 Kcal

Elkészítés

  1. A harcsafiléket megtisztítjuk (eltávolítjuk a bőrét), és rántani való, tenyérnyi szeleteket vágunk belőle (hogy ne legyenek olyan vastagok, vízszintesen is félbevághatjuk a filéket).
  2. A puha vajat kikeverjük a fűszerekkel és a sóval, a sajtot vékonyra felszeleteljük.
  3. A halszeleteket megkenjük a vajkrémmel, majd minden szeletre teszünk 1-2 szelet füstölt sajtot, feltekerjük, és egy-egy roládot 3 részre vágunk.
  4. Tepsibe tesszük őket, és a tejszínnel megöntözzük. Kb. 1 óra alatt sülnek meg 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19916
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Timcsó 30 recept

Ezeket a halroládokat én rántani szoktam... Csak nem volt időm panírozni.:-) A tölteléket is lehet variálni, nálunk volt már sajtos-gombás, sajtos-baconös, és a fűszerezés is lehet más. Mi krumplipürével szeretjük a legjobban.

Hozzászólások

Gabys

Szuper:))) Bár fagyasztott cápafiléim vannak itthon, amit gyanúsan nem fogok tudni feltekerni, viszont a vajas f?szerkrémeddel megkenve és megsütve valószínüleg remek lesz, tekercselés nélkül is:) Köszi az ötletet és a receptet. Szép hétvégét:) Gabi

Timcsó

Nagyon szívesen Gabys! :-) Bár én biztosan megpróbálnám a felengedett filét is tekerni....:-) szerintem fel lehet. Sok sikert hozzá, írd majd meg milyen lett! Üdv.: Timi

Gabys

A jöv? héten valamelyik napra halnap van betervezve. Feltétlenül megírom, és a tekercselést is ígérem +próbálom. Hátha engedelmeskedik a halacska....:) Üdv:) Gabi

Gabys

Szió, bár egy kicsit megcsúsztam a halnappal, de ma megcsináltam. Szófogadó voltam, tekercseltem:) Bár a tekercsek kettévégásáról szó sem lehetett, csak a tányéron.Valóban nagyon finom lett. Annyi észrevételem van csak, ha máskor is elkészítem kevesebb vajat teszek hozzá, mert a sok vajban csak f?tt a hal. Leöntöttem utána gyönyör?en megsült. Sót kevesebbet tettem bele, de nekem ( a többieknek nem) kicsit sós lett. A saját korrigálásaimat kénytelen vagyok ide írni, mert sajna a receptkönyvbe nem lehet...:( Összegezve: Tényleg nagyon finom, ízletes, máskor is elkészítem, a receptedet meg?rzöm:) Köszönöm! Üdv: G

Timcsó

Szia Gabys, variálj nyugodtan hisz nem lehet egyforma az ízlésünk :-))) Egyébként nekem is sós volt (elég sótlanul f?zök) de a családnak nálunk sem volt sós...így én is a következ?t kevesebb sóval készítettem. A vaj+tejszínb?l pedig kevés szaft maradt a halon amit a gyerk?cök nagyon szerettek a krumplipürére tenni :-)) Nem lehet, hogy neked azért "úszott" mert fagyasztott volt a hal? Minden jót , üdv.: Timi

Gabys

Szió, elképzelhet?, hogy azért "úszott":) Bár alaposan kiengedtem, lecsepegtettem. De nem volt jelent?sége, mert nálunk is locsolgatták a fiúk a krumplipürére, mert fincsi volt az íze:) Eltettem a repertoáromba, mert jóíz?en ettük, de sajnos a dicséretb?l egy picikét tudok csak átadni Neked:) Szép hétvégét, Gabi

Vicenza

Egyik karácsonyi étel volt nálunk. Mindenkinek ízlett, köszönöm a receptet.

Timcsó

Kedves Vicenza, örülök, hogy "ünnepi menü" lett a receptem :-) és persze, hogy ízlett a családodnak! Köszönöm, hogy megírtad! Boldog, új évet! Üdv.: Timi

eperarc

Szia.A rántott változat ugyanígy készül, csak panírozva van és olajban kisütve?Így is guszta, de az nagyon izgalmasan hangzik. :)

Timcsó

Szia, a rántott változat kicsit más. Ott nem szoktam vajkrémmel megkenni, csak szép szeletek vágok, picit megsózom és lehet bele sajt, bacon, vagy gomba. Feltekerem és panírozom. Imádjuk :-) próbáld ki! Üdv.: Timi

Humoroska

Én a hétvégén csináltam meg barátaimnak. Mit mondjak: hatalmasat taroltam vele, nem gy?ztem a dicséreteket bezsebelni. Szép, gusztusos 2 tekercs lett bel?le, ami hidegen is finom még 1-2 napig :-) Köszi a receptet, alapdarab lett....

Ilduska1982

Én karácsonykor csináltam meg, isteni finom lett!!!! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek