Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszervajas haltekercs

Fűszervajas haltekercs
Fűszervajas haltekercs
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a halroládokat én rántani szoktam... Csak nem volt időm panírozni.:-) A tölteléket is lehet variálni, nálunk volt már sajtos-gombás, sajtos-baconös, és a fűszerezés is lehet más. Mi krumplipürével szeretjük a legjobban.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafiléket megtisztítjuk (eltávolítjuk a bőrét), és rántani való, tenyérnyi szeleteket vágunk belőle (hogy ne legyenek olyan vastagok, vízszintesen is félbevághatjuk a filéket).
  2. A puha vajat kikeverjük a fűszerekkel és a sóval, a sajtot vékonyra felszeleteljük.
  3. A halszeleteket megkenjük a vajkrémmel, majd minden szeletre teszünk 1-2 szelet füstölt sajtot, feltekerjük, és egy-egy roládot 3 részre vágunk.
  4. Tepsibe tesszük őket, és a tejszínnel megöntözzük. Kb. 1 óra alatt sülnek meg 200 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 651
elküldve: 22
receptkönyvben: 339
elkészítve: 25/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

medvehagymás sajtos haltekercs, harcsatekercs medvehagymás fűszervajjal, sajttal töltött harcsatekercs

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Humoroska
Humoroska Mon, 2014-08-18 11:24

Én a hétvégén csináltam meg barátaimnak. Mit mondjak: hatalmasat taroltam vele, nem győztem a dicséreteket bezsebelni. Szép, gusztusos 2 tekercs lett belőle, ami hidegen is finom még 1-2 napig :-)
Köszi a receptet, alapdarab lett....

eperarc
eperarc / eperarc Fri, 2014-03-07 18:05

Szia.A rántott változat ugyanígy készül, csak panírozva van és olajban kisütve?Így is guszta, de az nagyon izgalmasan hangzik. :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sat, 2014-03-08 22:15

Szia, a rántott változat kicsit más. Ott nem szoktam vajkrémmel megkenni, csak szép szeletek vágok, picit megsózom és lehet bele sajt, bacon, vagy gomba. Feltekerem és panírozom. Imádjuk :-) próbáld ki! Üdv.: Timi

Vicenza
Vicenza Thu, 2014-01-02 14:31

Egyik karácsonyi étel volt nálunk. Mindenkinek ízlett, köszönöm a receptet.

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2014-01-02 19:04

Kedves Vicenza, örülök, hogy "ünnepi menü" lett a receptem :-) és persze, hogy ízlett a családodnak! Köszönöm, hogy megírtad! Boldog, új évet!
Üdv.: Timi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-05-22 14:19

Szió,
bár egy kicsit megcsúsztam a halnappal, de ma megcsináltam. Szófogadó voltam, tekercseltem:) Bár a tekercsek kettévégásáról szó sem lehetett, csak a tányéron.Valóban nagyon finom lett. Annyi észrevételem van csak, ha máskor is elkészítem kevesebb vajat teszek hozzá, mert a sok vajban csak főtt a hal. Leöntöttem utána gyönyörűen megsült. Sót kevesebbet tettem bele, de nekem ( a többieknek nem) kicsit sós lett. A saját korrigálásaimat kénytelen vagyok ide írni, mert sajna a receptkönyvbe nem lehet...:(
Összegezve: Tényleg nagyon finom, ízletes, máskor is elkészítem, a receptedet megőrzöm:) Köszönöm! Üdv: G

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2013-05-23 08:18

Szia Gabys, variálj nyugodtan hisz nem lehet egyforma az ízlésünk :-))) Egyébként nekem is sós volt (elég sótlanul főzök) de a családnak nálunk sem volt sós...így én is a következőt kevesebb sóval készítettem. A vaj+tejszínből pedig kevés szaft maradt a halon amit a gyerkőcök nagyon szerettek a krumplipürére tenni :-)) Nem lehet, hogy neked azért "úszott" mert fagyasztott volt a hal?
Minden jót , üdv.: Timi

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-05-23 21:02

Szió,
elképzelhető, hogy azért "úszott":) Bár alaposan kiengedtem, lecsepegtettem. De nem volt jelentősége, mert nálunk is locsolgatták a fiúk a krumplipürére, mert fincsi volt az íze:) Eltettem a repertoáromba, mert jóízűen ettük, de sajnos a dicséretből egy picikét tudok csak átadni Neked:) Szép hétvégét, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-04-19 12:59

Szuper:))) Bár fagyasztott cápafiléim vannak itthon, amit gyanúsan nem fogok tudni feltekerni, viszont a vajas fűszerkrémeddel megkenve és megsütve valószínüleg remek lesz, tekercselés nélkül is:) Köszi az ötletet és a receptet. Szép hétvégét:) Gabi

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2013-04-19 20:03

Nagyon szívesen Gabys! :-) Bár én biztosan megpróbálnám a felengedett filét is tekerni....:-) szerintem fel lehet.
Sok sikert hozzá, írd majd meg milyen lett!
Üdv.: Timi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-04-19 21:28

A jövő héten valamelyik napra halnap van betervezve. Feltétlenül megírom, és a tekercselést is ígérem +próbálom. Hátha engedelmeskedik a halacska....:) Üdv:) Gabi

555
afrikai harcsa 1.2 kg
vaj 15 dkg
medvehagyma 3 dkg
provence-i fűszerkeverék 1 ek
füstölt sajt 20 dkg
1 ek
főzőtejszín 1 dl