Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai haltekercs

Ázsiai haltekercs
Ázsiai haltekercs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hirtelen halehetnék miatt született a recept, valahogy a sushi és a hagyományos fasírt szerelemgyerekeként írnám le. Ha nem szereti az ember az ázsiai ízvilágot, akkor amúgy tetszőlegesen keverhető, de nekem ez nagyon bejött.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk hidegen, melegen, akár szendvicsbe is rakható.

Köretnek sushi stílusú rizst ajánlok, amihez szimplán 1 bögre rizs-másfél bögre víz arányban megfőzünk bármilyen rizst, és azt forrón összekeverjük 1 deci rizsecet, 1 ek cukor és 1 ek só keverékével.

Ha variálni szeretnénk a recepten, akkor a tojáslapba lehet keverni zöldségeket, de csak moderált mennyiségben, különben szétesik. A halas mixbe körülbelül csak a fantázia szab határt annak, hogy mit rakhatunk még.

Ha szép spirálos tekercseket akarunk, érdemes két tojáslapot sütni, és azokon elosztani ugyanennyi halas mixet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két tojást szétválasztunk, a fehérjéket félrerakjuk. A maradék három tojást a két sárgájával, egy csipet sóval és borssal alaposan összekeverjük.
  2. A tojásokat egy viszonylag nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben addig sütjük, amíg egy rugalmas omlettlapot nem kapunk. Figyeljünk oda, hogy ne legyen felgyűrődve a papír, mert akkor onnan lefolyik a tojás, és nem marad egyben a lap, valamint mindenképp süssük meg teljesen, itt nem cél a lágy tojás.
  3. A halfilét (én hekket használtam) pépesítjük. Ezt lehet késes aprítóval is vagy húsdarálóval, de ha nincs, akkor csak késsel addig dolgozunk rajta, amíg már maximum kis darabok maradnak benne egészben. Ha nagyon vizesnek tűnik a massza, ami fagyasztott halnál könnyen előfordulhat, akkor egy sűrű textil segítségével nyomkodjuk kicsit ki a felesleges nedvességet.
  4. Az újhagymát, fokhagymát, valamint a gyömbért olyan apróra vágjuk, amennyire csak lehet. Itt is segíthet egy késes aprító.
  5. A félrerakott tojásfehérjét a szószokkal, a citromlével, sóval és borssal alaposan elkeverjük. Ha bármilyen más fűszert szeretnénk a tekercsbe rakni, akkor itt érdemes hozzáadni.
  6. A halat, zöldségeket és a fehérjés keveréket összeöntjük, és jó alaposan összedolgozzuk, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  7. A tojáslapot kiterített alufóliára helyezzük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a halpasztát. Óvatosan, de szorosan feltekerjük a fóliával, majd annak a végeit eltekerjük, hogy egy szoros kis csomagot kapjunk.
  8. 170 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük, majd megvárjuk, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűl. Ekkor kicsomagoljuk a fóliából, felszeleteljük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 619
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

iceScream

Mióta szakács: 2018.01.22.
7 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

Haltekercs, Halfasírt, Halrolád, Halas tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

179
hal 0.5 kg
tojás 5 db
újhagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
citromlé 1 teáskanál
teriyaki szósz 1 ek
osztrigaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint