r
Nosalty Logó

Bográcsos babgulyás Gelevától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Bográcsos babgulyás Gelevától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 917 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 9160 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1023 micro
  • β-karotin
    2835 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 917 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    555.9 g

Zsír

  • Összesen
    550.9 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13566.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    618 mg
  • Kálcium
    2218 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    1635 mg
  • Foszfor
    6744 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    3171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3140 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    1194 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2389 micro
  • Kolin:
    1888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    10228 micro
  • β-karotin
    28351 micro
  • β-crypt
    762 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    4261 micro
Összesen 9160 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt feltesszük főni, 1 babérlevéllel, pár szem borssal, 1 fej hagymával és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben. Ha megfőtt, kivesszük a léből, kicsit meghűtjük, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A babot leáztatjuk (ha langyos vízbe tesszük, előbb elérjük a kívánt hatást), így elégaz idő, míg a csülök és a pörkölt elkészül, és szükség lesz rá.
  3. A lapockát kockákra vágjuk,2 hagymát, 2 paprikát, 1 paradicsomotésa szalonnát kis kockákra aprítunk.
  4. A bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, megpirítjuk a hagymát, és a húst fehéredésig forgatjuk rajta. Hozzáadjuk a pirospaprikát, rányomunk 2-3 gerzd fokhagymát, rádobjuk a paprikakockákat és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, és készre főzzük a pörköltet. Kb. 1 óra.
  5. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra szeljük.
  6. Ha elkészült a pöri, kiborítjuk egy másik edénybe és mosogatás nélkül a bográcsba tesszük a babot, a zöldségeket, a paprikát és paradicsomot kettévágva, a csokor petrezselymet, 1 reszelt vöröshagymát, 6-8 gerezd fokhagymát. Felöntjük a csülök főzőlevével (ha túl sós, akkor kevesebbet, és pótoljuk vízzel), és beletesszük a fűszereket is.
  7. Jól felforraljuk és puhára főzzük a babot, ezkb. 1 óra. Kiszedjük a nemkívánatos dolgokat, paprika, paradicsom, zöldségzöld, babérlevél.
  8. Az olajból és lisztből kevés paprikával rántást készítünk, sűrítjük vele a levest. Hozzáadjuk a füstölt húsdarabokat és a pörköltet, összeforraljuk.
  9. Tálalásnál tejföllel is kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 119385
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül. Én erőspaprika karikákkal vagy Erős Pistával szoktam enni. :-) A pogácsa elmaradhatatlan, nálunk a zsúrpogi, a cigánypogi és az olajban sült krumplis pogácsa a legnépszerűbb hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk mindig így készül ez a finomság nyáron. Kicsit macerásnak tűnik, de én nagyon szeretek a szabadban "elszöszmötölni" a főzéssel. Mi nem igazán szeretjük a marhahúst, ezért a sertéslapockával készítem. Ebből igazán ízletes pörkölt is készíthető. Nem szoktam bele tésztát főzni, nálunk a pogácsa a nyerő az ilyen tartalmas levesekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.