r
Nosalty Logó

Aranyló tyúkhúsleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Aranyló tyúkhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4871.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    4416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    871 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1026 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    5061 micro
  • β-karotin
    14791 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    3263 micro
Összesen 2783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 50 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot forrásban lévő vízben 2 perc alatt előfőzzük, leszűrjük, félretesszük. A legvégén így sokkal tisztább alaplevet kapunk. A legjobb, ha gyöngytyúkból készítjük a levest, hiszen abból lesz az egyik legfinomabb.
  2. A hagymát héjastól ketté vágjuk, majd száras serpenyőn pár perc alatt alaposan lepirítjuk, hogy gazdagabb ízt adjon a levesnek.
  3. Az edénybe feltesszük forrni a hideg vizet.
  4. Beletesszük az előfőzött tyúkot, és sorban a megtisztított, felszeletelt zöldségeket és fűszereket.
  5. A levest lassú tűzön 4-5 órát főzzük lefedés nélkül.
  6. Amikor elkészült, a főtt zöldségeket és a húst szépen óvatosan csipesszel kihalásszuk, majd konyharuhával bélelt szűrőn keresztül átszűrjük a levet.
  7. Végül főtt tésztával, hússal, zöldségekkel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 375
  • Össznézettség: 7496
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 20.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Aranyló tyúkhúsleves
Kristyán Fanni 107 recept

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé varázsolhatjátok ezt a nélkülözhetetlen fogást. Tippek a receptben!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...