r
Nosalty Logó

Babgulyás pulykából gyöngybabbal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Babgulyás pulykából gyöngybabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    1913 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9854.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1834 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    1409 mg
  • Foszfor
    4249 mg
  • Nátrium
    1803 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    106 mg

VÍZ

  • Összesen
    4406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2346 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    5253 micro
  • β-karotin
    15303 micro
  • β-crypt
    521 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3479 micro
Összesen 4225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A zsírban megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, rádobjuk a felaprított bacont, a feldarabolt paprikát és fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  3. Ha kész, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, őrölt köményt, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, és a hús fehéredéséig pároljuk. Néha megkeverjük, az elfőtt vizet pótoljuk.
  4. Ezután felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (amiről leöntöttük az áztatóvizet), a megtisztított és feldarabolt zellert, a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és 1,5 órát főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a répákat, kockára vágjuk, és a főzés első órájának végén a leveshez adjuk.
  6. A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, amit a levesbe csipkedünk. Még 10 percet főzzük, majd tálalás előtt pihentetjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7537
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Ajánló

Friss kenyeret kínálunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás pulykából gyöngybabbal
Ligeti Károly 129 recept

Én a szárnyasból készített babgulyást apró szemű, fehér gyöngybabból szeretem. Így egy könnyedebb, nyáron is szívesen fogyasztható leves készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek