Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás vörösborral

Babgulyás vörösborral
Babgulyás vörösborral
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a finom, magyaros ételeket. A családom igazi nagy bográcsoló. Édesapám szinte minden héten készített valamit a szabadban, ha az idő engedte. Nálunk ez a leves is bográcsban készül általában, de természetesen a tűzhelyen készült verzió is isteni. A borról csak annyit, hogy érdemes többet odakészíteni, hiszen 2 dl kell a levesbe, és számoljunk valamennyit a szakácsba is. :) Jó étvágyat!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot és az oldalast előző este beáztatjuk (közös vízben).
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát és a krumplit kockázzuk, a répát és a zöldséget karikázzuk, a fokhagymát aprítjuk. Ezután a húst is felaprítjuk.
  3. A babot és az oldalast leszűrjük, majd egy másik vízben odatesszük főni. Majdnem teljesen puhára főzzük (a bab előbb lesz kész, úgyhogy ha az már jó, akkor az oldalast tegyük át a pörköltbe).
  4. Egy nagy fazékban megpirítjuk a hagymát. Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát, addig pirítjuk, amíg kiengedi a színét. Rádobjuk a húst, majd azzal is kicsit pirítjuk, mielőtt felöntenénk egy kevés vízzel.
  5. Beleszórjuk a fűszereket, a darált paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, és beleöntjük a bort. Gyakori kevergetés mellett pörköltet főzünk.
  6. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a répát, zöldséget, zellert és karalábét (utóbbi kettőt egyben), valamint felöntjük kb. 2,5-3 l vízzel. Tovább főzzük (forrás után érdemes megkóstolni, mert még biztos, hogy sózni kell).
  7. Ha már az összes hozzávaló majdnem kész, akkor a babot, főzőlevével együtt hozzáöntjük a leveshez.
  8. Most már csak készre kell főznünk (forrás után megint érdemes kóstolni egyet a fűszerezés végett).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 752
elküldve: 7
receptkönyvben: 92
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babgulyás bográcsban, vörösboros gulyás, babgulyás füstölt oldalassal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466
marhahús 75 dkg
füstölt oldalas 25 dkg
fejtett bab 25 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
burgonya 2 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
paprika 1 db
paradicsomlé 1 dl
száraz vörösbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sertészsír 3 ek
víz 3 l