Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár gombóc Éva házias konyhájától

Betyár gombóc Éva házias konyhájától
Betyár gombóc Éva házias konyhájától
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam egy fotót erről az ételről, és gondoltam, ezt el kell készítenem, mert annyira guszta volt. Családomban a gombás ételek nagyon kedveltek, több változatát is el szoktam készíteni, ezért ezt az étel a saját tapasztalatomat alapján készítettem el.

 

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóc

Gombamártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóc

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra fölvágjuk, majd egy megfelelő tálban a húsgombóc hozzávalóit jól összedolgozzuk.
  2. Egy púpozott kiskanál mennyiségű masszából kicsi gombócokat alkotunk.

Gombamártás

  1. A hagymát fölkockázzuk, a baconnel és a tetszés szerint fölvágott paprikával elkezdjük dinsztelni. Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét.
  2. Majd fölöntjük a megadott vízmennyiség felével. Miután elkezd forrni, akkor óvatosan a húsgombócokat is beletesszük.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, a leveskockát is belemorzsoljuk, sózzuk. Kb. 10 perc főzés után a tetszőlegesen fölvágott gombát is hozzáadjuk, fölöntjük a maradék vízzel, és készre főzzük.
  4. Miután a gombócok és a gomba is puhára főtt, a tejszínt összekeverjük a liszttel és a tejföllel. Besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig még összefőzzük.
  5. Galuskatésztával és teljes kiőrlésű spagettivel kínáltam. Találáskor még megszórhatjuk frissen aprított petrezselyemmel. Friss ízt kölcsönöz az ételnek. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 985
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgolyók gombaszószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2018-10-20 15:20

Pont így készítem a gombás húst,csak akkor a húst lisztbe forgatva elősütöm.Azt nagyon szeretjük,ezért ezt a variációt is kipróbálom.Köszi a receptet.
Gyerekkoromban az anyukám gyakran készített szaftos fasírtot,a recepted alapján rögtön eszembe jutott,a pörköltszaftba főzött fincsi gombóc.

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Sun, 2018-10-21 20:52

Kedves márti1218 / márti1218 Hmm a pörkölt szaftban készült húsgombócok is nagyon finom lehet,finom lecsós alappal. Na most beindult a fantáziám. Bizom benne a gombás szószban készült is izleni fog. Üdv. Éva

704
darált sertéshús 250 g
darált marhahús 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 4 ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
bacon 125 g
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
sűrített paradicsom 0.5 ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 1.2 l
finomliszt 3 ek
tejföl 100 ml
habtejszín 100 ml
kakukkfű 3 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
csiperkegomba 450 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint