r
Nosalty Logó

Betyár gombóc Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Betyár gombóc Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húsgombóc

Gombamártás

695
Kalória
42.1g
Fehérje
32.4g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
683.5g
Víz
230.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Gombamártás

Összesen 695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Gombamártás

Összesen 2771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Gombamártás

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6733.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    3400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    2733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    6285 micro
  • β-crypt
    1858 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra fölvágjuk, majd egy megfelelő tálban a húsgombóc hozzávalóit jól összedolgozzuk.
  2. Egy púpozott kiskanál mennyiségű masszából kicsi gombócokat alkotunk.

Gombamártás

  1. A hagymát fölkockázzuk, a baconnel és a tetszés szerint fölvágott paprikával elkezdjük dinsztelni. Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét.
  2. Majd fölöntjük a megadott vízmennyiség felével. Miután elkezd forrni, akkor óvatosan a húsgombócokat is beletesszük.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, a leveskockát is belemorzsoljuk, sózzuk. Kb. 10 perc főzés után a tetszőlegesen fölvágott gombát is hozzáadjuk, fölöntjük a maradék vízzel, és készre főzzük.
  4. Miután a gombócok és a gomba is puhára főtt, a tejszínt összekeverjük a liszttel és a tejföllel. Besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig még összefőzzük.
  5. Galuskatésztával és teljes kiőrlésű spagettivel kínáltam. Találáskor még megszórhatjuk frissen aprított petrezselyemmel. Friss ízt kölcsönöz az ételnek. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Az interneten találtam egy fotót erről az ételről, és gondoltam, ezt el kell készítenem, mert annyira guszta volt. Családomban a gombás ételek nagyon kedveltek, több változatát is el szoktam készíteni, ezért ezt az étel a saját tapasztalatomat alapján készítettem el.  

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek