r
Nosalty Logó

Betyár gombóc Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Betyár gombóc Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Gombamártás

Összesen 695 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Gombamártás

Összesen 2771 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgombóc

Gombamártás

Összesen 84 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 695 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6733.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    3400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    6285 micro
  • β-crypt
    1858 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2771 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Gombamártás

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra fölvágjuk, majd egy megfelelő tálban a húsgombóc hozzávalóit jól összedolgozzuk.
  2. Egy púpozott kiskanál mennyiségű masszából kicsi gombócokat alkotunk.

Gombamártás

  1. A hagymát fölkockázzuk, a baconnel és a tetszés szerint fölvágott paprikával elkezdjük dinsztelni. Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét.
  2. Majd fölöntjük a megadott vízmennyiség felével. Miután elkezd forrni, akkor óvatosan a húsgombócokat is beletesszük.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, a leveskockát is belemorzsoljuk, sózzuk. Kb. 10 perc főzés után a tetszőlegesen fölvágott gombát is hozzáadjuk, fölöntjük a maradék vízzel, és készre főzzük.
  4. Miután a gombócok és a gomba is puhára főtt, a tejszínt összekeverjük a liszttel és a tejföllel. Besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig még összefőzzük.
  5. Galuskatésztával és teljes kiőrlésű spagettivel kínáltam. Találáskor még megszórhatjuk frissen aprított petrezselyemmel. Friss ízt kölcsönöz az ételnek. Jó étvágyat
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9957
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Betyár gombóc Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Az interneten találtam egy fotót erről az ételről, és gondoltam, ezt el kell készítenem, mert annyira guszta volt. Családomban a gombás ételek nagyon kedveltek, több változatát is el szoktam készíteni, ezért ezt az étel a saját tapasztalatomat alapján készítettem el.  

Hozzászólások

márti1218

Pont így készítem a gombás húst,csak akkor a húst lisztbe forgatva el?sütöm.Azt nagyon szeretjük,ezért ezt a variációt is kipróbálom.Köszi a receptet. Gyerekkoromban az anyukám gyakran készített szaftos fasírtot,a recepted alapján rögtön eszembe jutott,a pörköltszaftba f?zött fincsi gombóc.

Éva házias konyhája

Kedves márti1218 / márti1218 Hmm a pörkölt szaftban készült húsgombócok is nagyon finom lehet,finom lecsós alappal. Na most beindult a fantáziám. Bizom benne a gombás szószban készült is izleni fog. Üdv. Éva

Hozzávalók

Húsgombóc

Gombamártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek