r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Hortobágyi húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgombóc

Ragu

Összesen 750 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgombóc

Ragu

Összesen 2250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgombóc

Ragu

Összesen 112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 750 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4596 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    3091 micro
Összesen 2250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    682 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Ragu

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük, és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
  2. Hűtőbe tesszük, ezután diónyi gombócokat formálunk belőle.

Ragu

  1. Egy nagyobb serpenyőben készítsünk pörkölt alapot, olajon a hagymát megpirítjuk, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, a felszeletelt gombát és a sűrített paradicsomot.
  2. Pár percig pirítsuk, majd tegyük hozzá a húsgombócokat, és öntsük fel kb 2,5 dl vízzel. Ízesítjük, fedővel lefedjük, és készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
  3. Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, összeforraljuk, és galuskával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1159
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 2487
  • Össznézettség: 117945
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hortobágyi húsgombóc
Judit69 143 recept

Nagyon szereti a családom, így sokszor kerül az asztalra. Galuskával az igazi.

Hozzávalók

Húsgombóc

Ragu

Címlapról ajánljuk