r
Nosalty Logó

Húsgombóc finommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Húsgombóc finommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombóc

Mártás

Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombóc

Mártás

Összesen 2705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombóc

Mártás

Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6810.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    3175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 2705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Mártás

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A hozzávalókat tálba téve jól kidolgozzuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk, amit tálcára rakunk, és egy fél órára betesszük a hűtőbe. (közben hozzáláthatunk a mártáshoz)
  2. Nagy serpenyőben pár kanál olajat forrósítunk, és betesszük a húsgolyókat (egyszerre kb. 10-12 db-ot), oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Tálba szedjük.

Mártás

  1. A serpenyőbe, melyben a gombócokat elősütöttük teszünk még pár kanál olajat. Felforrósítjuk, és beletesszük a felszeletelt zöldségeket, kicsit kevergetjük, sózzuk, majd öntünk hozzá 1 dl vizet, felforraljuk, lefedjük, és takarékon pároljuk 6-7 percig.
  2. Hozzáadjuk az elősütött húsgombócokat, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje őket. Forrásig hevítjük, majd lefedjük, és újabb 6-7 percig főzzük, közben néha átkevergetjük.
  3. Egy tálba kiszedjük a gombócokat.
  4. A tejszínt kikeverjük 1 evőkanál liszttel, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ez 2-3 perc.
  5. Ízlés szerint beletehetjük a húsgombócokat a mártásba, de külön is tálalhatjuk mártásos tálban.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3568
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 04.

Ajánló

Rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítettem már hasonló húsgombócot, és nagyon ízlett a családnak. Le kellett volna írnom....nem tettem....most újra kellett gondolnom. Persze az alap a svéd húsgolyó volt, de én szeretem "újra gondolni" az ételeket, kicsit hozzátenni magam, így most a képen szereplő adag elfogyasztása után, még friss emlékekkel, leírtam ezt a receptet. Szerintem nagyon finom kis étek. :-) Egy jó kis tipp a húsgombócok, fasírtok bekeveréséhez, akinek van konyhai robotgépe:  Az összes hozzávalót a keverőtálba tesszük, és a tészta dagasztó szárral jól összekeverjük. Hozzá sem kell nyúlni. :-)

Hozzávalók

Húsgombóc

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?