r
Nosalty Logó

Paradicsomszósz húsgombóccal Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Paradicsomszósz húsgombóccal Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgombóc

A paradicsomszósz

Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgombóc

A paradicsomszósz

Összesen 1793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgombóc

A paradicsomszósz

Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6066.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    3923 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1658 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1803 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2763 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A húsgombóc

A paradicsomszósz

Elkészítés

A húsgombóc

  1. A darált húst összekeverjük egy tálban a sóval, tojással, a vöröshagymával és a rizzsel. Utána gombócokat formálunk belőle.
  2. Az étolaj és a liszt keverékéből világos rántást készítünk.
  3. Félrehúzzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, ráöntjük a sűrített paradicsomot, majd a vizet.
  4. Újra átkeverjük, s beleszórjuk a sót és a kristálycukrot.
  5. Felforraljuk, majd belerakjuk a húsgombócokat.
  6. Ha újra elkezd forrni, akkor lerakjuk takarék lángra, s fedő alatt főzzük kb. 45-50 percig. Közben párszor óvatosan megkeverjük, hogy le ne égjen. Majd megkóstoljuk, s ha nem tűnik elég édesnek, még szórhatunk bele cukrot.
  7. Amíg fő a húsgombóc, krumplit szoktam főzni hozzá sós vízben.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10296
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 10 éve nem rakom paprikába a gombócokat, mert nem ettük meg, csak kidobtuk.

Hozzávalók

A húsgombóc

A paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk