Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batyus leves

Batyus leves
Batyus leves
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc szakácskönyvemből van ez a recept: Magyar tájak ételei.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A batyukhoz

ajánlat

A darált húst csak szemmértékkel szoktam adagolni, és ha marad belőle, apró gombócokat formálok belőle, úgy rakom a levesbe a tésztával egyszerre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk.
  2. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágjuk, a közepére kis kupacokat rakunk a fűszerezett húsból. A szélét megkenjük egy kis vízzel, összefogjuk a négy sarkát, jól összenyomkodjuk. Félrerakjuk.
  3. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a zöldségeket hozzáadva pár percig pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük.
  4. Felforraljuk, belerakjuk a batyukat, közepes langon 6-8 percig főzzük, behabarjuk. Egyet rottyantunk rajta.
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 26 908
elküldve: 5
receptkönyvben: 421
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

töltött tésztás leves zöldségekkel, habart zöldségleves húsos tésztagombóccal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-05-17 23:16

Guszta, egyszerű-nagyszerű kis leveske, kiprobalom a napokban! Most töltött gombócokkal kísérletezem...köszi a sok jó receptet!!! Torma "-"

witch
witch / witch Sat, 2013-05-18 12:48

Nagyon szivesen, orulok, hogy tetszik!
A kedvenc szakacskonyvembol van ez a recept.
Mindegyik etelhez gyonyoru foto van nepmuveszeti
targyakkal, teritokkel meg edenyekkel.
Aranyos az "arcod". (*-*)
udv:witch

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 07:50

Ja, az igazi arcom az egy nagyorru, öreg-edõ csajszi arca...de ez az igazi; minden jó, ami természetes :))) T

witch
witch / witch Sun, 2013-05-19 13:44

En is a termeszetesseg hive vagyok. A szilikon
meg a makeup a tv-ben lehet, hogy fontos, de
nekem nem.*+*
udv:witch

witch
witch / witch Sun, 2012-02-26 22:44

Kedves Eva-Anyoca!
Igazan nincs mit, nagyon orulok, hogy Nektek is izlett! :)
A tesztat csak negyzet alakura kellene kesziteni, de egy
etteremben igy hajtottak ossze es nekem nagyon megtetszett.
Igy tegyleg olyan batyus a fazonja, szerintem nagyon illik
ebbe a levesbe, kulonlegesebbe teszi.
Szep uj hetet kivanok Neked is meg a kedves csaladodnak is! :)
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-25 23:03

Kedves witch!

Számomra ezek a levesbatyuk kissé szokatlanok és munkásak voltak, de végül bele lehetett jönni, másodszorra már gyorsan menni fog . :-))
Nagyon finom levesünk volt ma, köszönöm Neked.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sat, 2012-02-25 14:56

Szia Marianna!
Nagyon szivesen, orulok, hogy izlett! A daralt hust nem szoktam meregetni csak szemmertekkel. Ha tobbre sikerul mint amennyi tesztam van, apro gombocokat formazok belole (cseresznye nagysagu)es a batyukkal egyszerre rakom a levesbe.
udv:witch

mörienn
mörienn Sat, 2012-02-25 14:20

Szia!Ez a leves isteni finom:)Az elkészítése pedig élvezet volt!Viszont nekem a 20 dkg darált hús rengeteg lett hozzá,ugy hogy dupla mennyiségű töltelékkel csináltam meg.Köszönöm a receptet.Marianna

witch
witch / witch Thu, 2012-01-12 22:26

Kedves katamolly!
Koszonom szepen!
Latom, nem irtam le, hogy mekkora a teszta meg a toltelek.
Igy ertheto a kerdesed. A teszta 4 cm-es kockara van vagva,
a toltelek pedig 0,5 kaveskanalnyi, szoval ez ennyi ido alatt
meg fog foni. Mielott elzarnad a tuzet alatta, vegyel ki egyet,
vagd kette es akkor latod, hogy megfott-e mar. Szerintem
nyugodtan hasznalhatsz elofozott hust, csak hutsd le mielott
megtoltod a tesztat vele. Remelem ez segit.:)
udv:witch

katamolly
katamolly Thu, 2012-01-12 20:18

Szia! Nagyon guszta ez a leves, biztosan kipróbálom! Viszont egy kicsit "parázom" a hamar átsült/főtt húsoktól, ennyi idő alatt tényleg rendesen megfő? Lehet esetleg előre megfőzött hússal is dolgozni?
Köszi a receptet és előre is a választ!

380
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
karfiol 20 dkg
zöldborsó 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1 dl
víz 2 l
darált sertéshús 20 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
víz 2 evőkanál