Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói csípős tortilla leves

Mexikói csípős tortilla leves
Mexikói csípős tortilla leves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kedves mexikói ismerősömtől kaptam. A recept elvileg eredendően Eva Longoria étterméből származik. Ezt megerősíteni nem tudom, viszont azt igen, hogy a végeredmény isteni, és biztos hogy nem marad a nyakadon:). A fűszerezés egy enyhén csípősebb változata a levesnek. Mi szeretjük a kicsit ütősebb ételeket (na nem azt, ami leégeti a szájpadlásod, de azért lehet, hogy a szemed könnybe lábad tőle), úgyhogy a chili adagolásnál nyugodtan megborulhat az üveg, ha te sem bánod a pikánsabb ételeket.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban alaposan forgassuk át a félbevágott paradicsomokat fél deci olívaolajjal, 1 teáskanál sóval és egy csipetnyi borssal. Terítsük szét egy tepsiben, és addig süssük, míg a paradicsomok halványbarnává válnak, kb. 25-30 percig.
  2. Amíg a paradicsomok sülnek, egy nagy fazékban pirítsuk meg a zellert, a hagymát, a fokhagymát, a chili és jalapeño paprikát a maradék olajban. Kavargassuk gyakran, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
  3. Adjuk a fazékhoz a csirkehúsleves alapot, a lime juice-t, a cayennet, chili port, köményt, paprikát, babérlevelet és az immár puhára sült paradicsomokat. Hozzuk forrásba az egész mixet, és hagyjuk főni kb. 20 percig.
  4. A következő lépés kihagyható, de mint már a hozzávalóknál említettem, én a krémesebb leveseket kedvelem. Miután a levesalapot hagytuk kellő ideig főni, öntsük az egész keveréket egy nagy méretű konyhai aprítógépbe, vagy kézi botturmix-szal aprítsuk fel a fazékban a keveréket. Az elkészült, immár sima levesalaphoz ízlés szerint öntsünk főzőtejszínt (én a halvány barnás-narancssárgás színt tűzöm ki mindig célnak).
  5. A levesalaphoz adjuk hozzá a felcsíkozott csirkemell darabokat, és hagyjuk főni kb. 10-15 percig, míg a csirkemell át nem fő rendesen.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 486
elküldve: 4
receptkönyvben: 213
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora-in-TX

Mióta szakács: 2013.02.11.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilis csirkeleves, csípős leves csirkemellből, fűszeres mexikói húsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

608
paradicsom 6 nagy db
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
halványító zeller 2 közepes szár
chili 1 db
jalapeño 1 db
fokhagyma 1 fej
csirke alaplé 1.5 l
limelé 1 dl
cayenne bors 0.5 tk
chili 2 tk
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
babérlevél 1 db
csirkemell filé 2 db
koriander 2 ek
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tortilla chips 10 dkg
sajt 20 dkg
avokádó 1 közepes db
tejföl 2 dl