Nosalty Logó

Litván céklaleves A kis gasztronautától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Litván céklaleves A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 479 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1911 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 479 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8045.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2886 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2717.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    1147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1869 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3535 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7547 micro
Összesen 1911 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat keményre főzzük.
  2. A tojásokat vágjuk félbe, sárgájukat keverjük össze a joghurttal és a kefírrel, a fehérjéket pedig tegyük félre a tálalásig.
  3. Miután a cékla kihűlt, nagy lyukú reszelőn reszeljük le (vagy vágjuk julienne-re), és öntsük rá a tojássárgás joghurtot. Sózzuk, borsozzuk. Belevágjuk a kaprot, és hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és lehűtjük.
  4. Tálaláskor tegyük a leves közepébe a tojásfehérjét, díszítsük kaporral és újhagymakarikákkal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7512
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

Egyik kedves ismerősőmtől kaptam saját termesztésű céklát, így végre kipróbálhattam ezt a Hegyi Barbara receptet. Egy újságban bukkantam rá, és már alig vártam, hogy elkészíthessem. Nagyon finom és nagyon-nagyon egészséges.:) Jól behűtve az igazi!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek