Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tökleves székely módra

Töltött tökleves székely módra
Töltött tökleves székely módra
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi lehet jobb egy tavaszi, vitamindús levesnél?

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk. Kivájjuk a belsejét (amire később nem lesz szükség).
  2. A töltelékhez a darált húst megfűszerezzük sóval és borssal. Hozzáadjuk a rizst is. Alaposan összevegyítjük.
  3. A tököket megtöltjük a darált húsos rizzsel. Félretesszük.
  4. Odarakjuk a vizet főni. Amíg fő, felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk.
  5. Ha már fő a víz, beletesszük a felaprított zöldségeket. Kb. 20 percig főzzük. Majd belerakjuk a megtöltött tököket is. Főzzük még kb. 30 percet.
  6. Utolsóként pedig rászórjuk a kaprot, és beleöntjük a tejfölt. Még 5 percig rotyogtatjuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 057
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
28 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tavaszi leves, zöldségleves, töltött tökleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

508
közönséges tök 2 db
karalábé 1 kis db
sárgarépa 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 25 g
kapor 2 teáskanál
víz 2.5 l
darált marhahús 50 dkg
rizs 25 dkg