Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskaleves Pogácsa konyhájából

Sóskaleves Pogácsa konyhájából
Sóskaleves Pogácsa konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a férjem nem rajong a sóskáért, időnként azért próbálkozom vele (nagyon ritkán, ne borzoljuk a kedélyeket!).

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskát megmossuk, lecsepegtetjük. Egy lábosban összemelegítjük az olívát és a margarint, rádobjuk a sóskaleveleket, megfonnyasztjuk.
  2. Felöntjük 5 dl vízzel, beledobunk egy leveskockát, 10 percig csendesen főzzük. Közben megfőzünk egy kemény tojást, lehűtjük, és megpucoljuk.
  3. Botmixerrel összetörjük a szétfőtt sóskát, miközben hozzáadjuk a tejfölt. Finom szűrőn átszűrjük, megkóstoljuk, keverünk hozzá még egy teáskanál mézet.
  4. A levest langyosan tálaljuk a tetejére szórt keménytojás-kockákkal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 576
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves sóskából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
sóska 10 dkg
olívaolaj 1 ek
margarin 0.5 ek
leveskocka 1 db
tejföl 1 dl
főtt tojás 1 db
méz 1 teáskanál
víz 5 dl